REVISTA PRESEI POLITICE: Intalnirea liderilor Opozitiei, intoarsa pe toate fetele   august 10th, 2010

Foto: impactnews.ro

Foto: impactnews.ro

Intalnirea de luni a liderilor Opozitiei ocupa spatii largi in ziarele de marti, care constata, dupa caz, finalul razboiului rece PNL-PSD si adoptarea unei pozitii comune in privinta sesiunii extraordinare, lipsa unei strategii post-motiune sau doar faptul ca intrunirea s-a petrecut in biroul lui Dan Voiculescu.

Gandul relateaza ca Ponta si Antonescu nu cad inca de acord ce trebuie sa faca daca il dau jos pe Boc.

„Nu dau jos Guvernul doar din dorinta de a nu-l vedea pe Emil Boc in fiecare zi – dorinta in sine legitima – dar, pentru a oferi acestei tari un Guvern mai normal, mai competent si, in orice caz, mai cinstit, mai corect”, este citat declaratia lui Antonescu de luni, dupa sedinta BPC al PNL. La randul sau, liderul social-democrat, Victor Ponta, a declarat pentru Gandul ca nu-si va abandona pozitia pe care a facut-o deja cunoscuta. „Vom sustine orice decizie care va stabili ca este necesar sa ne intoarcem la oameni, la alegeri”.

Daca in privinta scenariului post-motiune de cenzura, liderii partidelor din Opozitie nu au ajuns la un numitor comun, intrucat, potrivit liderului PNL, Crin Antonescu, „exista multe ipoteze si puncte de vedere diferite”, totusi, cei trei au stabilit un punct de vedere comun in ceea ce priveste ordinea de zi a sesiunii parlamentare extraordinare, remarca Gandul.

Dupa ce il trage zdravan de urechi pe Boc pentru ca nu reformeaza PDL-ul dupa voia lui Basescu, Evenimentul zilei se ocupa si de intalnirea Ponta-Antonescu-Voiculescu, opinand ca liderii PSD, PNL si PC nu au discutat despre o strategie post-motiune de cenzura, ci s-au multumit doar sa vrea caderea Guvernului. EvZ observa si ca Ponta ii ameninta pe ministri cu anchete parlamentare. „Intalnirea liderilor opozitiei a fost convocata de senatorul Dan Voiculescu”, precizeaza ziarul.

„PNL si PSD in biroul lui Dan Voiculescu”, titreaza si Romania libera, remarcand ca era „inevitabil” ca intalnirea sa se desfasoare in acel loc.

„Crin Antonescu a tinut sa spuna la final ca <subiectul unei pozitii comune a opozitiei ramane deschis> pentru ca PNL si PSD sunt partide diferite, cu trecut diferit, cu aspiratii foarte diferite, care au insa <obligatia> sa formeze <o contrapondere si o frana in calea actualei puteri>”, noteaza Romania libera.

Jurnalul national relateaza ca „presedintele PSD, Victor Ponta, si cel al PNL, Crin Antonescu, au fost de acord sa renunte la declaratiile belicoase facute la talk-show-uri, acceptand sa inceapa discutiile pentru colaborarea dintre cele doua partide in Parlament.”

Ziarul consemneaza si declaratia lui Ponta despre sesiunea extraordinara: „Legile pe care le vrea Basescu sunt importante pentru Basescu, legile pe care le punem noi in discutie sunt importante pentru oameni – cat va fi TVA, daca va fi micsorat pentru produsele de baza, cum facem cu spitalele, aruncate pur si simplu ca sa fie omorate”. Vicepresedintele PC, Bogdan Ciuca, a declarat ca au existat si „discutii colaterale”, precizand, la intrebarile jurnalistilor, ca subiectul motiunii de cenzura a fost atins „doar tangential”. (S.A.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii