In ce conditii se fac expulzarile in cadrul UE   august 11th, 2010

Foto: agerpres.ro

Foto: agerpres.ro

Desi expulzarea sau deportarea sunt masuri considerate extreme, autoritatile pariziene vor sa demoleze jumatate din taberele ilegale de romi din Franta in decurs de trei luni si sa ii repatrieze „aproape imediat” catre Romania si Bulgaria pe toti cei care au comis infractiuni.

Cetatenii europeni pot fi expulzati din motive de politici publice, securitate publica sau sanatate publica, potrivit precizarilor facute de Michele Cerconi, purtatorul de cuvant al Comisiei pentru Justitie si Afaceri Interne, intervievat de Radio Deutsche Welle, transmite Ziarul Lumina.

In ultimele zile, autoritatile franceze au decis sa demoleze mai multe tabere de romi de pe teritoriul Frantei, iar pe multi dintre locatarii acestor adaposturi improvizate sa-i repatrieze in tarile de origine, intre care si Romania si Bulgaria. Corectitudinea deciziei de expulzare a cetatenilor europeni de etnie roma a ridicat mai multe semne de intrebare, Michele Cerconi, purtatorul de cuvant al Comisiei pentru Justitie si Afaceri Interne, explicand, intr-un interviu acordat postului de radio Deutsche Welle, pana unde poate merge un stat membru cu expulzarile si in ce conditii pot fi trimisi in tarile lor de origine cetatenii europeni. „Exista limite pe care statele Uniunii le pot institui in baza unor reguli stricte. Expulzarea sau deportarea sunt, deja, masuri considerate ca fiind extreme. Cetatenii europeni pot fi expulzati din motive de politici publice, securitate publica sau sanatate pu-blica. Fiecare caz individual, insa, trebuie evaluat de statul membru – iar aceasta inseamna ca nu pot exista expulzari ale unor serii de cetateni europeni. Apoi, fiecare cetatean expulzat are dreptul sa atace in instantele nationale decizia si sa ceara anularea aplicarii ei pana nu se incheie procedurile juridice”, a explicat Michele Cercone.

Cititi mai mult in Ziarul Lumina.

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii