Microintreprinderile au consumat plafonul acordat pentru atragerea de fonduri UE de pana la 200.000 de euro   august 12th, 2010

0000633_bancnote_monede_euro [1600x1200]Bugetul alocat Programului Operational Regional, destinat microintreprinderilor pentru a obtine bani europeni, se apropie de plafonul maxim acordat, iar Agentiile de Dezvoltare Regionala au inceput sa inchida linia de finantare.

Primele anunturi in acest sens au venit de la regiunile Vest si Centru. Oficialii din Ministerul Dezvoltarii au declarat ca se asteapta la anunturi similare de la regiunile Nord-Vest si Bucuresti-Ilfov, informeaza hotnews.ro.

Astfel, incepand din noiembrie anul trecut si pana la data de 31 iulie, circa 2.000 de proiecte au fost depuse de catre microintreprinderi pentru a obtine finantare europeana.

Regiunea Nord-Vest beneficiaza si de fonduri suplimentare de 6,45 milioane euro, pentru microintreprinderi, ca urmare a realocarii unor fonduri de la componenta 4.2 „Reabilitarea siturilor industriale poluate şi neutilizate şi pregătirea pentru noi activităţi”. Alte regiuni care au primit fonduri suplimentare pentru microintreprinderi: Sud-Muntenia (10,6 milioane euro), Sud-Est (peste 18 milioane lei).

Potrivit informatiilor obtinute de la Minister, in total, din 2007 si pana in prezent, au fost depuse 2758 de proiecte pe aceasta componenta. (14:46)

G.D.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii