REVISTA PRESEI POLITICE: Cum face Basescu ordine in PDL si nu numai   august 12th, 2010

Foto: romania-actualitati.ro

Foto: romania-actualitati.ro

Presa de vineri ia la bani marunti declaratiile prezidentiale facute la postul public de radio. Romania libera incearca sa descopere ce joc face presedintele atacand si PDL si Opozitia, acelasi subiect fiind tema editorialului din Gandul. Evenimentul zilei ambaleaza intr-un titlu eufemistic – Basescu se distanteaza de criticii lui Boc – scatoalcele aplicate de presedinte rebelilor din PDL, despre care a zis pe sleau ca el i-ar fi dat afara, lucru remarcat de altfel de Jurnalul national. Adevarul prezinta reactiile PSD si PNL, care taxeaza ca neserioasa invitatia prezidentiala la guvernare.

Romania libera face o sinteza a declaratiilor lui Basescu, remarcand optimismul nejustificat al presedintelui in privinta revenirii economice, propunerile sale fiscale, de impozitare cu 16% a oricarui venit, sfaturile adresate premierului de a scapa de indisciplinatii din PDL (tripleta Voinescu-Preda-Radu F.), precum si ideea ca Opozitia este incompetenta pentru guvernare.

Evenimentul zilei constata: „Cu nici trei saptamani inainte de a expira perioada de gratie data Guvernului Boc, presedintele Traian Basescu a facut un pas la ofsaid fata de criticii cei mai vocali ai cabinetului” si da reactiile impricinatilor. Sever Voinescu e derutat, Cristian Preda promite ca va continua gherila antipremier iar Radu F. Alexandru nu vrea sa fie pus pe aceeasi lista cu primii doi.

Gandul remarca: „presedintele nu a ratat momentul si a declansat razboiul de uzura impotriva opozitiei. Pe o astfel de seceta la capitolul <reusite guvernamentale>, cu un Boc tot mai mic si fara sange in instalatia de premier, Traian Basescu a simtit ca e nevoie sa preia initiativa.”

Adevarul relateaza ca liderii Opozitiei pun la indoiala intentia exprimata de presedintele Traian Basescu de a invita cele doua partide la guvernare.

„Nu ne intereseaza domnul Traian Basescu. Declaratiile sale sunt total neserioase. Nu se poate pune nicio baza pe ceea ce spune”, a fost raspunsul lui Ponta. Seful social-democratilor a mai mentionat ca formatiunea pe care o conduce isi va prezenta alternativa la actuala guvernare in cadrul Congresului programat pentru data de 16 octombrie.

„Nu va renunta Traian Basescu la sprijinul pentru Guvernul PDL. E o simpla declaratie de presa, care nu merita luata in serios”, este pozitia PNL, exprimata de purtatorul de cuvant Mihai Voicu.

” Traian Basescu a spus ca, daca el ar fi condus PDL, i-ar fi exclus din partid pe europarlamentarul Cristian Preda si pe deputatul Sever Voinescu, despre care se spune, in partid, ca ar fi exact purtatorii de mesaj ai Palatului Cotroceni”, comenteaza Jurnalul national. Presedintele l-a inclus pe lista celor pe care i-ar fi dat afara din partid si pe senatorul Radu F. Alexandru, care doar cu o zi inainte criticase implicarea prezidentiala in activitatea PDL si a Guvernului, mai remarca ziarul. (S.A.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii