Purtatorul de cuvant al PNL se intreaba daca Gabriel Oprea vine zilnic la minister cu elicopterul   august 17th, 2010

Foto: ziare.com

Foto: ziare.com

Purtatorul de cuvant al PNL, Mihai Voicu, pune in discutie, pe blogul sau, posibilitatea ca ministrul Apararii, Gabriel Oprea (foto), sa se foloseasca zilnic de un elicopter, pentru a face naveta de acasa la minister.„Ieri, in jur de ora 18, cand ieseam din cladirea Parlamentului dupa sesiunea extraordinara, am crezut ca ne ataca rusii. Un elicopter militar, de-al nostru, survola la mica inaltime zona.

Am cascat si eu gura si apoi am remarcat ca soferii de la Parlament, care stateau de vorba in fata intrarii, nu erau deloc interesati.

Mi-au explicat ca acest elicopter trece zilnic pe acolo, dimineata intre 8 si 9 intr-o directie si dupa amiaza in directia opusa. Si mi-au mai spus ca este vorba de domnul ministru general Oprea, care vine zilnic cu elicopterul la birou dinspre Snagov, ca parca acolo locuieste. Ministerul Apararii are, intr-adevar, sediul in apropierea cladirii Parlamentului.

Poate nu este adevarat. Poate un elicopter militar face zilnic exercitii deasupra zonei. Dar daca este adevarat ma intreb cat ne costa comoditatea domnului ministru” , a scris Mihai Voicu pe blogul sau.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Un comentariu

august 17th, 2010 at 17:56
Biroul de Presa M.Ap.N. spune:

Precizare M.Ap.N.

Articolul postat pe blogul domnului Mihai Voicu – şi preluat de mass media – conţine informaţii neadevărate şi calomnioase, sugerând că ministrul apărării naţionale se deplasează la serviciu de la domiciliu cu un elicopter militar.

Precizăm foarte clar că deplasările ministrului apărării naţionale la şi de la serviciu se fac cu autoturismul proprietate personală, pe cheltuială proprie, aşa cum am comunicat public încă de la începutul lunii mai 2010. De altfel, ar fi chiar complicat ca ministrul Gabriel Oprea să se deplaseze cu elicopterul pe distanţa de 500 metri de la domiciliul său la sediul M.Ap.N., având în vedere faptul că domnia sa nu locuieşte în Snagov, ci în Bucureşti.

Aşa cum MApN a precizat anterior, ministrul apărării naţionale a dispus, încă din luna mai, reducerea cheltuielilor la cabinet, inclusiv prin neutilizarea autovehiculelor militare pentru membrii cabinetului şi pentru consilieri.

În ceea ce priveşte zborul unui elicopter militar, în data de 16 august, acesta a fost un zbor de instrucţie planificat deasupra Capitalei şi cu aterizare la sediul ministerului, pentru pregătirea unui exerciţiu de evacuare medicală (MEDEVAC), în vederea operaţionalizării Serviciului Medical Militar de Urgenţă.

Biroul de Presă al M.Ap.N.

Tel./Fax 021/319.60.22