Vesti bune pentru piata media din Europa, cererea de hartie de ziar a crescut cu 1,2% in primul semestru   august 17th, 2010

foto: journalistopia.com

foto: journalistopia.com

Cererea de hartie de ziar a crescut in Europa cu 1,2% in primul semestru al anului, in ciuda faptului ca preturile acesteia au crescut cu pana la 50 de dolari pe tona, potrivit datelor furnizate de The Real Time Report. In Statele Unite si Canada contractia cererii de hartie de ziar se va diminua in 2010 si se va inregistra doar o scadere de 10%.

Anul trecut, in Europa de Vest livrarile de hartie de ziar au avut un recul de aproximativ 14% fata de 2008, pana la 8 milioane de tone, cel mai scazut nivel de dupa 1990,  anunta cea de-a 25-a editie a CEPIPRINT, Association of European Pu­blication Paper Producers.

Potrivit CEPIPRINT, cifrele de distributie din Eu­ropa reflecta  impactul crizei eco­no­mice globale asupra industriei hartiei de ziar. Cererea a scazut pe fondul reducerii numarului de pagini de ziar ale pu­bli­ca­tiilor si al diminuarii tirajului, pe masura ce publisherii incercau sa reduca cos­turile.

Germania a ramas in 2009 cea mai mare piata de hartie de ziar din Europa de Vest, cu o cota de 28% din cererea din regiune. Marea Britanie si-a confirmat locul secund cu o cota de 22%, fiind urmata de Italia cu o cota de 9% si de Franta cu 7%. (15:05)

Cititi articolul complet pe financiarul.com

G.D.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii