Verificari de urgenta a tuturor contractelor finantate din fonduri europene   august 20th, 2010

EU [1600x1200]Finantele au adoptat in regim de urgenta un pachet de masuri pentru verificarea cu prioritate a procedurilor de atribuire a contractelor de achizitie publica finantate din fonduri europene, datorita corectiilor financiare ce ar putea fi aplicate Romaniei de Comisia Europeana cu ocazia verificarilor efectuate asupra modului de atribuire a acestor contracte.

Una din noile masuri adoptate presupune verificarea procedurilor de atribuire a contractelor finantate din fonduri europene, indiferent de valoare, potrivit money.ro. Modificarea se impune de urgenta, cu atat mai mult cu cat funcţia de verificare procedurală are rol preventiv, permiţând  autorităţilor contractante remedierea în timp real a neconformităţilor constatate de observatorii UCVAP (Unitatea pentru Coordonarea si Verificarea Achizitiilor Publice) prin aplicarea recomandărilor acestora.

Pana in prezent, se verificau doar contractele de furnizare cu o valoare de minimum 100.000 de euro, contractele de servicii de minim 125.000 de euro si cele de lucrari de cel putin 1 mil. euro. (12:10)

L.M.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii