REVISTA PRESEI POLITICE: Ce se intampla cand Basescu face cu ochiul   august 25th, 2010

Foto: programepolitice.wordpress.com

Foto: programepolitice.wordpress.com

Meciul Basescu-Chitic s-a dovedit un bun prilej pentru ziare fie de a-si clama neconditionat apartenenta la tabara prezidentiala, fie de a lua distanta de incident si de implicatiile sale, fie de a incerca sa afle, totusi, ce s-a intamplat.

Adevarul relateaza, citand surse din SPP, ca presedintele are tendinta de a discuta in contradictoriu cu cetatenii si ca, de cate ori se enerveaza, pazitorii lui intra in alerta. „Sefu’ iar face ochiu’!“, se atentioneaza cei de la SPP intre ei, facand referire la privirea inconfundabila a lui Basescu.

Ziarul mentioneaza si ca „avocatul Dan Chitic e asociat intr-o firma cu ziaristul Sorin Rosca Stanescu, un critic al presedintelui Traian Basescu.” Adevarul reda pozitia lui Sorin Rosca Stanescu: „Cand ziarul a preluat informatia de pe site-ul lui Dan Badea, ofiter acoperit dat afara din presa, stire lansata ca sa il apere pe Basescu, ar fi fost normal ca Adevarul sa nu preia fara sa ma citeze”. „In esenta, firma a fost un proiect demarat acum 5 ani la sugestia tatalui lui Chitic, anume un sat de creatie internationala in Romania. S-a facut o societate comerciala, dar nu a functionat. Acum ea este in lichidare cred. Cornel Chitic i-a dat fiului sau actiunile. Cand l-am vazut pe acest baiat la televizor era sa zic ca nici nu il cunosc. Chitic afirma ca noi doi am vorbit de doua ori. Eu nu imi aduc aminte. Poate am vorbit. Admitand prin absurd ca l-as cunoaste pe Chitic si admitand prin absurd ca am fi si prieteni, care ar fi problema cu palma de pe litoral?”, a spus Sorin Rosca Stanescu, citat de Adevarul.

Intr-un amplu interviu publicat de Jurnalul national, avocatul Dan Chitic povesteste intreg incidentul de vineri noaptea, din fata restaurantului Ciresica din statiunea Neptun.

„A fost un ton mai ridicat pentru a ma face auzit, relateaza Chitic momentul in care i s-a adresat presedintelui.. Dar a fost un ton liniar: „Sa-ti fie rusine!”. Pentru ca nu a fost nimic la urma: „Sa-ti fie rusine, idiotule sau nenorocitule!” sau mai stiu eu ce. „Sa-ti fie rusine!”. Pe tonul asta, mai tare! Bine, tot nu a fost apreciat. Mi-a spus: „De ce sa-mi fie rusine, dobitocule?” si imediat dupa aceea i-am spus: „Sa-ti fie rusine pentru ce ai facut cu tara asta, nu pentru altceva!” Ce face dansul cu viata privata nici nu stim, nici nu vrem sa stim. Ceea ce stim prea bine este ceea ce se intampla in jurul nostru. Si eu fac parte, cred, dintr-o multime importanta de persoane, probabil dintr-o majoritate care este nemultumita, foarte nemultumita de ceea ce se intampla in jurul nostru. (…) Si mi-a zis dupa aia ca sunt un dobitoc… Era deja a doua oara si dupa aceea mi-am dat seama ca intr-adevar ca am fost un dobitoc. Da, si i-am si spus: „Da, am fost un dobitoc pentru ca te-am votat prima oara”. Atunci a fost declicul. Mi-a spus: „Nu, esti un dobitoc ca nu m-ai mai votat!”. A inchis portiera. A ocolit. si-a facut loc intre masina prezidentala, Loganul alb, si intamplarea face ca tocmai masina mea sa aiba onoarea sa fie in imediata vecinatate a Loganului si cuplului prezindential. si-a facut loc printre masini si a venit drept spre mine si m-a lovit. Va marturisesc ca nici o secunda nu m-am gandit ca poate avea loc un astfel de incident.” Chitic mai povesteste ca lovitura pe care a incasat-o seamana izbitor cu cea pe care Basescu i-a aplicat-o copilului, in timpul mitingului de la Ploiesti.

Intr-un editorial semnat de Horia Ghibutiu, Evenimentul zilei plaseaza scandalul „Basescu si avocatul” in sfera baloanelor de oxigen „pentru bolnavii de scenarita”. „Reluarea unei teme fasaite, acum intr-o noua prezentare, cat si faptul ca aceasta era dezbatuta la Vintu si la Voiculescu, in lipsa unor probe concludente, au decredibilizat acuzatiile”, da sentinta ziarul, mentionand ca Antena3 si Realitatea TV sunt „televiziuni care n-au inteles ca au pierdut alegerile, daramite orice legatura cu Terra.”

Prin vocea lui Cristian Tudor Popescu, Gandul stabileste ca avocatul Chitic „nu este un erou pozitiv”. „Dl. Chitic se autoimputerniceste razbunator al nimanui dandu-i o palma morala d-lui Basescu prin tragerea de sireturi cu d-sa. Deci, daca un cetatean, nu neaparat presedintele, il injura pe altul, eu fac dreptate injurandu-l pe primul?”, se intreaba editorialistul. „Nu stiu de unde e de bastina dl. Chitic, dar arata ca un demn republican de Ploiesti, dedicat cauzei boborului”, conchide CTP.

Romania libera nu isi exprima nici o parere privind scandalul, preferand sa citeze, la gramada, Adevarul, realitatea.net si Cotidianul: „Avocatul Dan Chitic era beat cand i-a adresat injurii presedintelui si singurul care l-a atins pe acesta a fost un ofiter SPP care i-a pus mana in piept, au declarat, pentru Adevarul, surse din cadrul Serviciului de Paza si Protectie, informeaza realitatea.net.”

„Presedintele Traian Basescu ar fi palmuit un avocat, sustin jurnalistii de la Cotidianul. Potrivit acestora, incidentul s-ar fi petrecut in noaptea de vineri spre sambata, la Neptun.  SPP si Presedintia admit ca presedintele ar fi avut parte de un incident vineri seara, dar spun ca Traian Basescu nu a lovit pe nimeni”, mai arata ziarul. (S.A.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii