REVISTA PRESEI POLITICE: Seitan si Vladescu, primii pe lista remanierii   august 27th, 2010

Foto: dailybusiness

Foto: dailybusiness

Subiectul remanierii Guvernului Boc, mai ales in contextul haosului creat de aplicarea noilor prevederi ale Codului Fiscal, ocupa spatii largi in presa de vineri.

Evenimentul zilei relateaza ca, in viziunea pedelistilor nervosi, primii pe lista remanierii sunt ministrii Seitan si Vladescu. Pe langa deputatii Spanu si Boldea, care ii acuza pe ministrii ca „fac rau guvernului si PDL-ului”, prin „imbecilitati” este citat si vicepresedintele Ioan Oltean: „Nemultumirea mea creste in ceea ce priveste modul in care cei doi ministri au gestionat aceasta problema atat de importanta”.

Evenimentul zilei reda si pozitia europarlamentarului Cristian Preda, care l-a ironizat pe ministrul Muncii, pe tema Ordonantei 58/2010: „Seitan nu ar trebui remaniat, ci pus sa stea la coada. Ii cedez eu drepturile de autor pe care ar trebui sa le primesc pentru ultimul volum publicat”.

Vicepresedintele PDL Ioan Oltean a punctat pentru Romania libera ca cel putin patru-cinci ministri ar trebui sa-si faca bagajele. La sedinta conducerii de saptamana aceasta democrat-liberalii l-au atacat pe Adriean Videanu, iar pe lista remaniabililor mai figureaza Radu Berceanu, Daniel Funeriu de la Educatie sau Gabriel Sandu de la Comunicatii, scrie  Romania libera.

„Cu cateva zile inainte de examenul pe care Emil Boc si ministrii sai il vor da in fata pedelistilor din Parlament, liderii democrat-liberali stau ca pe jar, cerand remanierea promisa inca din primavara. Remaniere ce ar putea fi anuntata chiar de Traian Basescu, prezenta presedintelui la intalnirea pedelistilor fiind preconizata de pedelisti. Cea mai puternica voce este cea a deputatului Ioan Oltean, care prevesteste schimbari in executiv la 1 septembrie”, adauga ziarul.

Adevarul publica declaratia laconica a premierului, interpelat pe centura Sibiului in legatura cu eventualele schimbari din Guvern: „Remanierile se fac, nu se discuta”, a pus Boc aceeasi placa din iunie, cand a mai comentat subiectul. (S.A.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii