FED gata sa adopte “masuri neconventionale”. Bernanke: evitam recesiunea fara ajutoare financiare pe termen scurt   august 28th, 2010

Ben-Bernanke-Reappointment

Ben Bernanke, presedintele Rezervei Federale americane (FED), a recunoscut ca revenirea economica din SUA a pierdut o buna parte din avantul inregistrat la inceputul anului, insa a tinut sa sublinieze ca o noua recesiune poate fi evitata fara a se apela la alte pachete de stimulare a economiei, cel putin pe termen scurt.

Bernanke a mai declarat ca Banca Centrala a SUA va reinvesti in titluri de stat si este gata sa adopte “masuri neconventionale suplimentare daca se dovedeste necesar, in special daca perspectivele se deterioreaza semnificativ”.

“Avem uneltele necesare pentru a sustine cresterea economica si a ne pazi de inflatie. Aceasta nu mai este o problema pentru tara”, a spus Bernanke.

Potrivit acestuia, economia Statelor Unite isi va continua expansiunea in 2011, pe masura ce cheltuielile populatiei vor urca, bancile vor acorda mai multe credite, iar companiile vor face mai multe angajari.

Actiunile de pe Bursa de la New York au inregistrat un raliu de scurta durata, iar titlurile de stat au suferit corectii, dupa ce presedintele FED a spus ca “premisele pentru o crestere economica in 2011 raman intacte”, inlaturand astfel o parte din temerile pesimistilor, care considera ca FED nu va mai putea sustine trendul pozitiv. (10:19)

I.S.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii