PSD isi face planul de guvernare la Brasov   august 28th, 2010

Potrivit unei informatii aparute pe blogul presedintelui Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, o echipa de specialisti ai partidului, aflata la Brasov, „lucreaza la pregatirea formulelor alternative pentru programul nostru de guvernare”.

Fostul premier scrie pe blogul sau, ca el insusi a participat zilele trecute la aceasta intalnire, in urma careia Nastase a facut o analiza a tintelor ratate a acordului de imprumut ,incheiat de Romania cu Fondul Monetar International.  

Tot pe blogul sau, reprezentantul PSD scrie ca, in prognozele realizate recent, FMI anticipeaza ca va scadea ponderea veniturilor bugetare în PIB pâna la aproximativ 29% din PIB în 2015, în ciuda cresterii economice estimate.

FMI si cresterea taxelor

Cu toate acestea, FMI ne-a sugerat sa reducem deficitul bugetar, printr-un accent mai mare pus pe venituri, adica pe cresterea taxelor.
“Oare FMI nu stie ca nivelul redus al veniturilor bugetare în PIB constituie o problema structurala a României, pe care nu am atenuat-o nici în perioadele de expansiune economica? Oare FMI nu stie unde exista risipa la bugetul de stat? Daca nu stie, de ce nu a solicitat Bancii Mondiale sa faca astfel de analize? Daca stie, de ce nu a impus reducerea risipei. Cum oare vom rezolva altfel problemele structurale ale bugetului?”, se intreaba fostul prim-ministru.

Totodata, Nastase mai arata ca desi directorul FMI a afirmat ca situatia României este dificila si ca nu ar fi trebuit reduse salariile bugetarilor, propunand fie apelarea la disponibilizari, fie la scaderea salariilor, Guvernul a luat ambele masuri. (A.S.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii