100.000 de beneficiari vor pierde de la 1 octombrie alocatiile familiale   august 31st, 2010

foto: xprimm.ro

foto: xprimm.ro

Asistentii sociali care au un venit pe membru de familie mai mare de 370 de lei nu vor mai primi alocatiile monoparentale sau complementare, de la 1 ianuarie 2011, informeaza Mediafax, citata de ziare.com.

Numarul celor afectati de noua masura se ridica la 100.000 de persoane. In ciuda modificarii,  acestia vor beneficia in continuare de ajutoarele de caldura sau alocatiile de stat pentru copii, a dat asigurari secretarul de stat in Ministerul Muncii, Nicolae Ivaschescu.

Potrivit ministrului Muncii, Mihai Seitan,  proiectul trebuie aprobat pana la sfarsitul lunii octombrie, fiind o conditie a  acordului de imprumut cu Fondul Monetar International (FMI) si Banca Mondiala. De asemenea, oficialul a tinut sa precizeze ca proiectul de lege urmareste doua lucruri, sa aloce bani pentru cei care au cu adevarat probleme privind veniturile si sa sprijine persoanele cu dizabilitati care nu au nici o sursa de venit.
”Acest sistem va avea in vedere o evidenta clara a familiilor care beneficiaza de aceste drepturi, astfel incat sumele obtinute de fiecare familie sa fie cumulate intr-un anumit plafon”, a adaugat Seitan.

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii