Berceanu, Seitan, Dumitru si Sandu, pe lista neagra a lui Boc. Vladescu „in expectativa”. Vezi variantele de inlocuitori   august 31st, 2010

Foto: romanialibera.ro

Foto: romanialibera.ro

Ministrii Transporturilor, Agriculturii, Muncii si Comunicatiilor s-ar afla pe lista remaniatilor, relateaza Hotnews. Ministrul Finantelor ar fi si el „in expectativa”, potrivit Evenimentului zilei.

Berceanu de la Transporturi, Dumitru de la Agricultura, Seitan de la Munca si Sandu de la Comunicatii ar aparea pe lista neagra a premierului Boc, au declarat pentru HotNews.ro surse guvernamentale.

Unul din portofoliile ocupate de Seitan sau Dumitru ar urma sa fie ocupate de independenti, nemultumiti ca au un singur minister. Surse apropiate discutiilor de astazi de la Cotroceni au declarat pentru Hotnews.ro ca nu s-a stabilit nimic si ca importanta va fi intalnirea cu grupul parlamentar PDL, de miercuri seara.

Variantele de schimb

In locul lui Seitan, democrat-liberalii vor sa gaseasca un deputat, diminuand astfel tensiunile din grupul parlamentar, relateaza Evenimentul zilei. Primul nume vehiculat este cel al lui Ioan Botis, deputat de Bistrita-Nasaud, avand sprijinul lui Ioan Oltean. Un altul, cu sanse mai mici, este al Claudiei Boghicevici, deputat de Arad, filiala condusa de Gheorghe Falca. O alta varianta tatonata – Gheorghe Barbu, insa acesta este mai degraba rezervat, sustine ziarul.

Cautarile in PDL pentru un inlocuitor al lui Seitan ar fi inceput dupa ce UNPR a renuntat sa mai revendice Munca, preferand Agricultura pentru Valeriu Steriu.

Pentru ministerul lui Radu Berceanu, sacrificat din cauza absorbtiei reduse a fondurilor europene, este cotat cu sanse relative Eusebiu Pistru, actual secretar de stat, tot un om al lui Falca, scrie evz.ro

Un alt nume avansat, ca avand sprijin din partea lui Adriean Videanu, ar fi Gheorghe Udriste, fost director in Primaria Capitalei.

Numele vehiculate pentru a ocupa portofoliul Comunicatiilor sunt: Marius Fecioru, secretar de stat  – cotat cu sanse mari pentru ca are in spate filiala lui George Scripcaru –  si  Wiliam Branza, deputat, cu sustinerea Elenei Udrea.

Sub semnul intrebarii ramane situatia lui Vladescu. In ciuda sprijinului lui Basescu si al unor lideri PDL, acesta ar fi intr-un conflict cu Boc. Inlaturarea lui Vladescu ar pune insa in dificultate PDL, care nu are un inlocuitor, comenteaza Evenimentul zilei. (S.C.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii