Iliescu explica de ce nu-l vede pe Ponta premier si de ce l-a facut „carlan naravas”   august 31st, 2010

Foto: realitatea.net

Foto: realitatea.net

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat ca nu este esential ca partidul sa-l propuna pe Victor Ponta premier, ci sa aiba un „mesaj de principiu, cu ce anume se prezinta in fata tarii”.

Iliescu a explicat, pentru Gandul, de ce este impotriva ideii exprimate de Adrian Nastase, ca  Ponta sa fie desemnat  de pe acum candidat la functia de prim-ministru. „Am spus ca nu este obligatoriu ca presedintele partidului sa preia automat functia de premier. Dar am inteles ca Nastase a cam fost bagat la inghesuiala de interlocutori (intr-o emisiune la Realitatea TV, n.r.) si fortat sa dea un raspuns. Mi se pare ca din acest punct de vedere Victor Ponta a fost mai intelept, in dialogul sau cu Crin Antonescu. Eu spun ca asta este o preocupare chiar maladiva, vizavi de exprimarea unor nume. Nu asta este problema esentiala in momentul de fata. Nume se vor gasi intotdeauna (…) Mai intai ar trebui sa iesim cu un mesaj de principiu, cu ce anume se prezinta partidul in fata tarii. Ce vrea sa faca”.

Presedintele de onoare a mai precizat pentru Gandul ca expresia „un carlan naravas”, pe care i-a adresat-o zilele trecute lui Victor Ponta, nu contine nicio conotatie jignitoare. ” Eu m-am referit la trasaturile sale de tanar uneori impulsiv, incercand sa-l mai temperez”, a explicat Iliescu. (S.C.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii