In penitenciarele din Romania sunt aproximativ 200 de detinuti straini   august 31st, 2010

foto: roxanaiordache.files.wordpress.com

foto: roxanaiordache.files.wordpress.com

Cei mai multi infractori romani se afla in tari precum Spania si Italia, cele doua state ocupand primele doua pozitii in numarul total de mandate transmise autoritatilor judiciare straine atat in 2007, cat si in  2008. Cu toate ca Romania este vazuta ca oaia neagra a Europei din cauza numarului mare de infractori pe care tara noastra ii “exporta”, apelativul  se poate aplica si in cazul altor tari civilizate ale caror cetateni se afla in inchisorile noastre.

Potrivit unei statistici a Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), in penitenciarele din Romania sunt incarcerati aproape 200 de detinuti straini. Cei mai multi infractori sunt din Turcia (42 ), Republica Moldova (27) si Bulgaria (19).

In inchisorile de pe teritoriul tarii sunt inchisi si  6 sirieni si albanezi, 8 germani, cate 9 chinezi si iranieni, 11 maghiari si 14 italieni.

Printre detinutii straini inchisi in tara noastra se mai regasesc si cetateni din Australia, Brazilia, Chile, Franta, Grecia, Honduras, Irak, Sierra Leone, Suedia, Iugoslavia, Maroc, Muntenegru, Nigeria, Pakistan, Singapore, Vietnam, Spania sau SUA.

Cei mai multi sunt arestati pentru trafic si consum de droguri, omor califcat sau omor deosebit de grav. In custodia sistemului penitenciar se afla , in acest moment, 28.137 persoane private de libertate, se mai arata in comunicatul ANP.

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii