Romania este codasa Europei la invatatura   august 31st, 2010

foto: kidz.ro

foto: kidz.ro

Romania este codasa Europei la invatatura, primele pozitii in top fiind ocupate de Danemarca si Suedia. Rezultatele sunt cuprinse in studiul ELLI  (European Lifelong Learning Indicators), dat publicitatii de fundatia germana Bertelsmann.

Cercetarea a avut in vedere 36 de indicatori, impartiti in patru sub-categorii, corespunzatoare celor patru dimensiuni ale invatarii definite de UNESCO: “invatarea pentru a sti”, acoperita de educatia formală, “invatarea pentru a face”, reprezentata de perfectionarea la locul de munca, si “invatarea convietuirii”, legata de activitatile sociale desfasurate in timpul liber si, in final “invatarea organizarii propriei vieti”, care presupune acumularea de informatii puse in slujba dezvoltarii personale si a unui stil mai bun de viata.

“Desi in clasamentul general Romania ocupa ultima pozitie, 27, ea nu este codasa la toate categoriile. La invatarea pentru a face, Romania se afla undeva la coada, insa nu este pe ultimul loc: este mai bine situata ca Letonia, Lituania, Grecia si Ungaria. La invatarea convietuirii se afla in fata Ungariei, iar la invatarea organizarii propriei vieti a intrecut Bulgaria. Problema cea mai mare a Romaniei este invatarea pentru a sti, adica sistemul de invatamant”, a declarat Ulrich Schoof, reprezentant al fundatiei Bertelsmann, potrivit realitatea.net.

In urma acestui studiu, locurile fruntase sunt ocupate de Danemarca si Suedia, la mijlocul clasamentului aflandu-se Germania si Franta. Impreuna cu Romania, pe locurile de la coada se mai situează Ungaria, Grecia si Bulgaria.

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii