Specialistii de la INSEMEX despre tragedia de la Maternitatea Giulesti: Nu a fost explozie   august 31st, 2010

foto: tv-net.ro

foto: tv-net.ro

Rezultatele preliminare ale anchetei tragediei de la Maternitatea Giulesti arata ca in salonul facut scrum nu a fost o explozie, ci un incendiu care a izbucnit din acea zona, informeaza antena3.ro.

In momentul de fata, ancheta este in faza expertizelor efectuate de catre specialistii de la Petrosani. Rezultatul acestor cercetari reprezinta elementul cheie pentru aflarea cauzei reale a incendiului.

Potrivit unei declaratii facute luni de procurorul Marius Iacob, informatiile primite de la Petrosani vor fi motivatia unor posibile arestari spectaculoase in cazul Giulesti.

Specialistii au refacut camera in care a avut loc tragedia de la Maternitatea Giulesti. Prima concluzie a expertizei tehnice este ca focul nu a fost urmarea unei explozii “Pana in acest moment, am incercat sa simulam, sa modelam, sa cream diverse scenarii de verificare a ipotezelor care au putut conduce la producerea evenimentului”, a declarat Constantin Lupu, directorul INSEMEX.

Cinci bebelusi au murit si sase sunt in stare grava in urma incendiului din 16 august. Pana in prezent, singura persoana arestata este Florentina Carstea, asistenta responsabila cu supravegherea micutilor.

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii