REVISTA PRESEI LIFE Dezinsectia in Capitala se face dupa ureche   septembrie 1st, 2010

Foto adevarul.ro

Foto adevarul.ro

In timp ce medicii si mai marii Ministerului Sanatatii ne alerteaza sa ne protejam de tantari, aflam din Romania Libera ca autoritatile au fost anuntate cu privire la declansarea infectiei, insa masurile au intarziat sa apara. In plus, Evenimentul Zilei scrie ca autoritatile au interpretat dupa bunul plac o directiva europeana si s-au culcat pe-o ureche, tantarii din Bucuresti inmultindu-se simtitor in ultima perioada. Libertatea scrie despre chinul uneia dintre victimele West Nile, o femeie de la tara, care a intrat in coma din cauza complicatiilor medicale.

Potrivit cotidianului Romania Libera, monitorizarea dezinsectiei de catre autoritati reprezinta una dintre marile slabiciuni ale sistemului.

Sub presiunea numarului crescand de cazuri de infectare cu virusul West Nile, Ministerul Sanatatii sfatuieste populatia sa se fereasca purtand haine cu maneci lungi si impiedicand intrarea tantarilor in apartamente. Pana la a se ajunge in acest punct insa, institutiile abilitate ar fi putut face mult mai mult. Sorin Boaje, presedintele Asociatiei Nationale a Operatorilor in Dezinsectie, Deratizare si Dezinfectie a declarat ca a anuntat toate autoritatile cu privire la pericolul declansarii unei epidemii cu virusul West Nile, dar nimeni nu l-ar fi luat in seama.

EVZ scrie ca autoritatile abilitate c dezinsectia impotriva tantarilor s-au culcat pe-o ureche si adoptand doar o parte din prevederile unei directive europene. Desi in alte state directiva europeana a fost corect interpretata, Romania a stiut sa se scuze pentru ineficienta si delasarea de care da dovada sub umbrela substantei interzise, numita melation.

Avertismentul apartine Comisiei Interministeriale de Supraveghere Metodologica si Receptie a Programului de Deratizare si Combatere a Ţantarilor si a fost lansat inca de anul trecut. Cu toate acestea, autoritatile au saltat neputincioase din umeri invocand o directiva europeana care le interzice statelor membre utilizarea produselor care contin malation – cea mai eficienta substanta impotriva acestor insecte, dupa cum sustin specialistii.

Asa cum obisnuieste, tabloidul Libertatea aduce in prim plan o victima a tantarilor West Nile chiar de pe patul spitalului.

“M-au intepat tantarii rau, cum e la tara, ca nu prea ai cum sa stai numai in casa. Eram in curte, la taiat buruiana. Dupa cateva zile, mi se taiau picioarele de ameteala. Am intrat in coma, dar acum mi-am revenit si m-am intors dintre morti”, ne-a declarat bătrana. Pacienta a fost adusa initial la Spitalul de Urgenta, deoarece era in stare de coma.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii