Ghimpu, mesaj increzator catre Dmitri Medvedev cu ocazia Zilei Independentei Moldovei   septembrie 2nd, 2010

 
 

 

 

Foto:pan.md

Foto:pan.md

Mihai Ghimpu, presedintele interimar al Moldovei, i-a trimis joi un mesaj omologului sau rus, Dmitri Medvedev, spunandu-i ca spera intr-o solutionare a problemei vinurilor, aratandu-se totodata increzator ca Moscova poate contribui la gasirea unei solutii „corecte” pentru Transnistria, potrivit NewsIn.„Aş dori, de asemenea, să vă asigur că (noi – n.r.) continuăm să avem încredere în faptul că Federaţia Rusă poate contribui constructiv la găsirea unei soluţii corecte la problema transnistreană, care să se bazeze pe principiile integrităţii teritoriale şi suveranităţii Republicii Moldova”, se mai arată în mesajul lui Ghimpu, transmis liderului de la Kremlin.

 Presedintele interimar al Republicii Moldova a profitat de ocazie pentru a aminti, in acelasi mesaj, despre problemele din relatiile moldo-ruse aparute in ultima perioada, reiterand „interesul Republicii Moldova pentru stabilirea unui dialog constructiv si eficient, bazat pe respect reciproc” intre cele doua state, relateaza portalul stirea Zilei. De asemenea, Ghimpu ii ureaza sanatate si prosperitate lui Medvedev, precum si poporului rus fata de care, asigura el, „nutrim o cordiala si constanta simpatie”.

 

Embargo pentru vinurile moldovenesti  

De la inceputul anului, autoritatile de la Moscova au refuzat 1,3 milioane de litri de vin moldovenesc sub pretextul ca acesta ar contine substante nocive. Rusii pretind ca marfa moldoveneasca ar depasi normele admisibile de pesticide si nitrati.Regiunea separatista trasnistreana marcheaza joi 20 de ani de la proclamarea unilaterala a independentei, la ceremoniile care vor culmina cu o parada militara si un foc de artificii fiind asteptati politicieni rusi si ambasadorul Federatiei Ruse in Moldova. 
Potrivit Europa Libera, Guvernul de la Chisinau a dat miercuri publicitatii o declaratie in care isi exprima dezaprobarea fata de manifestatiile organizate la Tiraspol. Totodata, documentul cheama reprezentantii altor state care au fost invitati la Tiraspol sa nu se duca si sa nu faca declaratii ce „ar aduce atingere independentei, suveranitatii si integritatii teritoriale a Republicii Moldova”. (A.S.)
Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii