Scoala pentru tatici: Barbatii invata cum se schimba scutecele sau cum se tine biberonul   septembrie 4th, 2010

Foto: edituratrei.wordpress.com

Foto: edituratrei.wordpress.com

Sute de barbati s-au inscris, in ultima perioada,  la cursuri de puericultura pentru a invata cum sa aiba grija de bebelusi.Un astfel de curs dureaza patru ore si costa 150 de lei de persoana. Cele mai exersate sunt schimbatul scutecelor, imbracatul si dezbracatul, scrie evz.ro.

„Noi am avut peste 700 de barbati participanti. Au invatat cum sa-l imbrace pe bebe, sa-i faca baita si toaleta de dupa, sa-l tina in brate, sa-l culce si pana la a-i acorda primul ajutor in caz de urgenta”, precizeaza psihologul Camelia Chetu, coordonatoarea unui astfel de centru.

„Majoritatea vor sa invete si sa practice, deopotriva, schimbatul scutecelor si imbracatul si dezbracatul bebelusului. Toate aceste manevre sunt facute cu sprijinul unor bebelusi anatomici, niste manechine care redau foarte fidel anatomia nou-nascutului”, a mai adaugat aceasta.

Iata si cele mai comune sfaturi pe care specialistii le recomanda pentru taticii „incepatori”. Pentru infasat este de preferat imbracamintea lejera, absorbabila din bumbac. Se folosesc pampersii pe timpul noptii, iar in timpul zilei, periodic, si scutece, pentru a nu ajunge bebelusul la iritatie si inrosirea pielii. Patutul trebuie sa fie plasat intr-o zona „neutră” din punct de vedere termic si nu se foloseste perna pentru cap. Plimbarile in aer liber se vor face dupa primele 3 saptamani, in jur de un sfert de ora, maximum de doua ori pe zi. Apoi, plimbarile vor creste progresiv pana in jur de 2 ore.

Pozitia in timpul suptului sa fie oblica, iar durata mesei trebuie sa aiba intre 10-15 minute. Pentru eliminarea aerului inghitit se recomanda masarea abdomenului, comprese calde uscate pe abdomen, aerisirea periodica a camerei copilului sau unele medicamente recomandate de doctor.

A.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii