Vanzarile de ziare in T2 2010: Scaderile continua   septembrie 6th, 2010

foto: admasters.ro

foto: admasters.ro

Curierul National cu minus 71% la vanzari si Financiarul cu plus 125% sunt cele doua rezultate extreme ale masuratorilor efectuate de Biroul Roman de Audit al Tirajelor (BRAT) pentru cel de-al doilea trimestru al acestui an.

Pe ansamblu, cotidienele nationale au inregistrat scaderi in linie ale vanzarilor in perioada aprilie-iunie 2010, potrivit BRAT, citat de Wall-Street.ro. O usoara crestere a inregistrat Adevarul, iar Financiarul si-a dublat numarul de exemplare vandute, cu un plus de 125%.

Cel mai vandut ziar din Romania ramane tabloidul Click, detinut de Adevarul Holding, cu vanzari medii de 207.400 exemplare per editie, in T2 2010, in usoara scadere fata de perioada similara a anului trecut. Este urmat de tabloidul trustului Ringier, Libertatea, care insa a raportat un minus de 23% in T2.

Alte titluri care au inregistrat scaderi considerabile sunt Gazeta Sporturilor (36%) si Evenimentul Zilei (35%). In general, vanzarile ziarelor au scazut cu procente de doua cifre in T2.

Singura publicatie care a raportat o crestere majora este Financiarul, din trustul Intact, care a pornit insa de la vanzari de numai 4.000 de exemplare per editie.

D. B.

12:51

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii