Un columbian de 70 de centimetri e cel mai scund om din lume   septembrie 7th, 2010

(foto: captura site China Daily)

(foto: captura site China Daily)

Edward Nino Hernandez e un columbian tipic de 24 ani. Ii place sa danseze reggaeton, viseaza sa aiba o masina scumpa si vrea sa vada lumea. Ce-l face diferit de restul barbatilor de varsta lui e… inaltimea. Are doar 70 de centimetri si 10 kilograme si a fost declarat de oficialii Guinness World Records cel mai scund om de pe pamant.

La nastere, Nino cantarea 1,5 kilograme si avea 38 de centimetri, fiind un copil normal, informeaza China Daily.

“Nu a mai crescut de cand avea 2 ani. Doctorii nu ne-au spus de ce e asa scund. Nu i-au pus niciodata un diagnostic”, spune mama lui.

Femeia mai are patru copii, dar doar Nino si un alt baiat sunt scunzi, in timp ce ceilalti au inaltimi si greutati normale.

Detinatorul anterior al recordului era He Pingping, din China. Barbatul inalt de doar 74 de centimetri a murit in luna martie a acestui an. Specialistii spun ca, din pacate,  si Nino risca sa piara de tanar, din cauza bolii sale.

Mai mult, columbianul nu se va bucura prea mult de recordul stabilit, pentru ca un nepalez e mult mai scund ca el, dar nu a ajuns inca la majorat, pentru a fi luat in considerare de Cartea Recordurilor. Khagendra Thapa Magar asteapta sa-i ia locul lui Nino, in octombrie, cand va face 18 ani. El are aproximativ 56 de centimetri si e considerat cel mai scund adolescent din lume.

D.G.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii