Mihai Ghimpu: Partidele din AIE merg separat la alegeri   septembrie 9th, 2010

Foto:unimedia.md

Presedintele interimar al Moldovei si liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a declarat joi ca partidele din Alianta pentru Integrare Europeana (AIE) de la Chisinau vor merge pe liste separate la alegerile parlamentare anticipate din noiembrie, potrivit NewsIn.

Decizia a fost luata in urma consultarilor cu reprezentantii partidului si ai Aliantei. „Noi mai bine vom aduna mandate pentru o majoritate in Legislativ, dar separat. Suntem prea diferiti, avem idei si platforme care nu corespund”, a explicat Ghimpu.

In schimb, liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, a mentionat ca formatiunea sa nu a luat o decizie pe aceasta tema.

Intr-un interviu pentru Europa Libera, Lupu a afirmat ca, desi nu s-a ajuns la o decizie finala oficiala, sau una formala in cadrul executivului politic al Partidului Democrat, „nu exista nici rationamentul, nici posibilitatea sa mergem, ca sa spun asa, cu hurta, foarte multi, toti pe o singura lista”.

Lupu a adaugat ca exista „multe similaritati intre partidele din actuala Alianta”, dar, pe alocuri, acestea au ideologii diferite.

„Unii vor NATO, altii nu vor NATO. Unii pledeaza pentru parasirea neconditionata a Moldovei a CSI-ului, altii zic ca trebuie sa ramanem, ba mai mult – trebuie sa ne consolidam pozitiile. Pe alocuri avem segmente de electorat similare. Insa in multe cazuri avem segmente de electorat diferite”, a explicat adaugat Lupu. (A.S.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii