REVISTA PRESEI POLITICE: Gustul acrisor-salciu al remanierii   septembrie 9th, 2010

Foto: cotidianul.ro

Atmosfera post-remaniere din PDL descrisa de insasi Elena Udrea, precum si discutiile despre  o eventuala taiere a cordonului ombilical dintre Traian Basescu si partidul sau sunt subiecte dezbatute pe larg in ziarele de joi.

Jurnalul National reda afirmatia ministrului Dezvoltarii Regionale si Turismului: Traian Basescu si-ar fi dat demisia de la Guvern daca ar fi fost in locul lui Emil Boc. Cu toate acestea, remanierea a avut si acordul lui Traian Basescu, mai spune Udrea, intr-un interviu acordat revistei 22.
„Cumva, presedintele a tot spus ca e timpul ca partidul sa stea pe propriile picioare. (…) Cred ca de data asta a lasat partidul si pe premier sa-si faca echipa asa cum considera de cuviinta”, a declarat Udrea in cadrul aceluiasi interviu.

Cat priveste o posibila ruptura a presedintelui de partid, Udrea a spus: „Nu cred, pentru ca momentul este prea greu, prea dificil pentru tara, pentru ca presedintele sa se indeparteze de partidul care guverneaza. (…)  Poate cand lucrurile vor merge bine in tara si ne vom reveni din criza, poate atunci…”, a spus ministrul.

Elena Udrea nu da nicio sansa motiunii de cenzura anuntata de PSD si considera, in continuare, ca cea mai buna varianta pentru partidul din care face parte ar fi fost depunerea mandatului Guvernului, scrie si Adevarul, citand acelasi interviu din revista 22.

„M-am gandit ca un guvern, ca sa poata lua in continuare masuri extrem de dure, dar in acelasi timp necesare, pentru a scoate tara din criza economica, are nevoie de credibilitate. Or, pentru asta, am crezut si cred si acum ca, dintre cele doua variante – remanierea sau depunerea mandatului primului ministru –, cea de a doua poate sa aduca necesara credibilitate”, a declarat Elena Udrea.

Romania libera comenteaza: Vasazica, remanierea indelung anuntata cu surle si trambite s-a facut. Au plecat sase ministri, au venit alti sase. E bine, e rau? Din pacate, nu ne-au fost oferite elementele necesare pentru a judeca.

(…)   De ce a fost schimbat Berceanu, si Blaga nu? De ce Videanu da, si Udrea nu? Intelegem ca cei sase au fost eliminati din Guvern doar pentru ca obosisera sau pentru a primi noi insarcinari, conform principiului rotatiei cadrelor binecunoscut celor care au trait vremurile atotputerniciei partidului-stat. (…) Am asistat doar la un fel de sacrificiu ritual al catorva figuri marcante din partid pe altarul scorului electoral. Pana la urma, un efort inutil, caci consumatorul imbiat de noua forma a sticlei constata cu usurinta gustul salciu-acrisor al produsului, dupa care il abandoneaza definitiv.

Evenimentul zilei prezinta pozitia vicepresedintelui PDL Valeriu Stoica, care sustine ca decuplarea partidului de presedinte ar fi o eroare si estimeaza ca „s-ar putea sa mai avem surprize” din partea lui Basescu.

Stoica a preconizat ca, mai ales in contextul unei noi tentative de suspendare din partea opozitiei, „viata politica a lui Traian Basescu s-ar putea prelungi dincolo de 2014”. Ipostaza: „nu neaparat ca premier”, ci „ca sef de partid, ca om politic care are un cuvant foarte important”.
(Sorin Avram)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii