Faptele bune te scapa de stres   septembrie 10th, 2010

foto: irismargot.com

Zicala potrivit careia nici o fapta buna nu ramane fara rasplata se dovedeste a fi adevarata. Asta deoarece faptele bune iti imbunatatesc starea de sanatate, potrivit unui studiu recent realizat de cercetatorii britanici. Actele de caritate duc la reducerea nivelului de stres, lucru care are un efect benefic asupra organismului, noteaza think.hotnews.ro.

Orice fapta buna, indiferent cat de mica, ii face pe oameni sa se relaxeze, sa fie mai optimisti si mai increzatori in propriile forte se arata in studiul realizat de cercetatorii de la Mindlab, un laborator din cadrul Universitatii din Sussex.

Concluzia oamenilor de stiinta a venit dupa masurarea nivelurilor de stres si ale altor emotii experimentate de un grup de barbati si femei care au facut fapte bune timp de noua zile consecutiv.

Stresul poate afecta sistemul imunitar, duce la o crestere a tensiunii arteriale, mareste riscul de infarct si accident cerebral si contribuie la instalarea infertilitatii.

Un studiu anterior, realizat de cercetatorii de la Universitatea Harvard, a aratat ca faptele bune ii intaresc fizic si psihic pe autorii lor.

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii