Marantha, planta care se roaga   septembrie 11th, 2010

foto: southerntropicals.com

Marantha, supranumita si „plantele care se roaga“, datorita frunzelor care se ruleaza pe inserat, semanand cu mainile unui om care se roaga, provine din America Centrala si de Sud. Aceasta este o planta cu un desen al frunzelor spectaculos, care pare a fi pictate manual, noteaza Monitorul Expres.

Cum se ingrijeste?

Marantha face parte din familia Maranthaceelor. Cea mai cunoscuta specie este Marantha Tricolor, cu frunzele verde deschis si cu dungi rosii. Planta creste pana la o inaltime de circa 45 cm, in fiecare an aparand 5-6 frunze noi. Marantha este decorativa prin frunzele sale si nu prin flori cu toate ca vara apare o singura floare mica alba.

Locurile ideale pentru aceasta sunt cele semiumbrite sau umbrite, iar expunerea la lumina prea puternica le decoloreaza frunzele. Iarna rezista si la temperaturi mai scazute, cu conditia sa fie udate putin. Vara rezista la caldura doar daca umiditatea mediului ambiant este ridicata. Tocmai de aceea trebuie amplasata o farfurioare cu pietris umed sub planta.

Cand temperaturile sunt ridicate se poate pulveriza cu apa in ploaie foarte fina. Nu trebuie utilizat niciodata spray de luciu de frunze. Planta trebuie mutata anual in pamant proaspat. Aceasta are nevoie sa fie udata de 2-3 ori pe saptamana vara si doar o data iarna daca este frig. Este recomandata fertilizarea in sezonul de primavara-vara de doua ori pe luna.

Plantele, un bun colocatar!

Orice spatiu interior in care ne petrecem mai mult timp trebuie sa fie ambientat cu plante naturale decorative, pentru o calitate mai buna a aerului pe care il respirăm si pentru o atmosfera mai placuta. Aceasta pentru ca plantele naturale purifica aerul de noxe (praf, emisii chimice din mobilier si mocheta), combat uscaciunea aerului si maresc randamentul in munca prin senzatia de confort pe care o induc.

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii