Putna: Festivalul „Tara Fagilor, in Moldova lui Stefan cel Mare”, la cea de a doua editie   septembrie 11th, 2010

foto: monitorulsv.ro

Cea de a doua editie a Festivalului „Tara Fagilor, in Moldova lui Stefan cel Mare” se va desfasura in aceasta sambata, in comuna Putna, anunta Monitorul de Suceava.

Evenimentul va debuta cu o parada a costumelor populare, a calaretilor si a celor mai frumoase calesti, in acordurile  invitatului special „Fanfara 10 Prăjini”.

Pe scena festivalului vor urca cunoscute ansambluri artistice de la Putna, Straja, Bilca si Galanesti, care ii vor incanta pe turisti cu muzica buna. Dupa-amiaza, va avea loc a doua etapa a Campionatului judetean al Taietorilor de lemne la care vor participa atat persoane din Suceava, cat si din alte judete. Concursul va avea doua faze, una preliminara, cu doua probe de fierastrau si una de topor, si una finala, cu o proba de precizie ce se va desfasura contra cronometru.

Pe langa aceasta competitie, se vor desfasura si concursuri de skandenberg, care au ca scop gasirea de tinere talente care sa se alature echipei “CS Nord Arena” Suceava.

Turistii vor putea admira si obiectele lucrate manual de catre cei mai buni mesteri populari din zona. Festivalul se va incheia cu un spectacol sustinut de Ansamblul artistic „Ciprian Porumbescu” Suceava, urmat de un bal popular, animat de „Fanfara 10 Prăjini”. De asemenea finalul evenimentului va fi marcat de un foc de artificii.

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii