Vaslui: In doar 8 luni, zeci de copii au fost abandonati din cauza saraciei   septembrie 12th, 2010

foto: newz.ro

Saracia si lipsurile cu care se confrunta in fiecare zi ii determina pe toti mai multi vaslueni sa isi lase copiii in grija statului, sperand ca astfel micutii nu vor mai suferi din cauza lipsurilor materiale.Potrivit unei statistici intocmite de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASP) Vaslui, in doar opt luni 66 de copii provenind din 56 de familii au ajuns in grija statului ca urmare a situatiei financiare precare a parintilor, informeaza Adevarul de Vaslui.

Dintre acestia 12 provin din mediul urban, iar 54 din mediul rural. Marea majoritate a copiilor abandonati face parte din familii monoparentale, in care parintele nu are resursele financiare necesare cresterii, ingrijirii si educarii copiilor.

Impactul pe care il are abandonul asupra micutilor este unul devastator, care poate sa ii marcheze pe viata. „Minorii care ajung la noi vin speriati. Oricat de greu le-a fost acasa, ei isi aduc aminte cu drag  de parinti. Sunt si cazuri de parinti care vin si isi viziteaza copiii.”, a precizat Mihaela Stangaciu, sefa Cetrului de Primire in Regim de Urgenta a Copilului Abuzat sau Neglijat şi Exploatat (CPRUCANE) Vaslui.

Odata cu venirea iernii acest fenomen, cel mai probabil, va lua amploare pentru ca multi nu isi vor permite sa cumpere lemne si alimente.

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii