Firmele romanesti au o rata a neincasarii de creante de 31%, una dintre cele mai mari din Europa   septembrie 14th, 2010

Peste 31% din companiile din Romania au avut deja probleme cu lichiditatile, din cauza intarzierilor la plata ale clientilor sau a platilor neefectuate, in timp ce in Germania doar 9% dintre firme sunt afectate, se arata intr-un studiu realizat de grupul EOS in 2010.

In Grecia, tara in care cota privind problemele cu lichiditatea este a doua la nivel mondial, 23% dintre firmele chestionate au admis ca au avut pana acum probleme de cash flow.

Cele mai afectate companii din Romania isi desfasoara activitatea in comert. O pondere de 39% dintre acestea au avut deja probleme grave din cauza creantelor neincasate, in timp ce in cazul serviciilor rata este de 27%, iar in industrie de 24%.

In consecinta, companiile romanesti privesc viitorul cu scepticism. In perspectiva urmatorilor doi ani, in jur de 38,6% se asteapta la o inrautatire a comportamentului de plata al clientilor, in timp ce 41% prevad o evolutie constanta. (14:14)

Cititi mai multe pe wall-street.ro

G.D.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii