Vaslui: Tot mai multi copii sunt abandonati de familii   septembrie 15th, 2010

foto: bzf.ro

Impinse de saracie, zeci de familii din judetul Vaslui sunt nevoite sa isi lase copiii in grija rudelor sau a statului, noteaza Vremea Noua. Cu toate ca cei mici traiesc in conditii ceva mai bune decat cele de acasa, despartitrea de parinti este de cele mai multe ori greu de suportat pentru acestia.

Situatia financiara precara i-a determinat pe multi vaslueni sa se adreseze Directiei pentru Protectia Copilului in incercarea de a le oferi micutilor o viata mai buna. Cu alte cuvinte, i-au abandonat. Temporar, spun ei.

Spre exemplu, in satul Buscata, o famile tanara, cu trei copii, a fost nevoita sa ii lase o perioada pe micuti in grija statului. Mama a plecat in strainatate, in dorinta de a avea un trai mai bun, iar tatal nu s-a putut descurca singur cu cei mici. Copiii au fost dusi pentru scurt timp intr-un centrul din Barlad, iar dupa aceea, cei trei fratiori, o fetita si doi baieti, au revenit acasa.

Antonia in varsta de 3 ani si Alexandru, de 4 ani, sunt acum in grija matusii lor, mama a patru copii, care s-a decis sa ii creasca si pe cei doi nepoti. Desi nu ii este usor cu cinci copii, femeia nu a vrut sa ii lase de izbeliste pe cei mici. Fratele lor mai mare, elev la scoala din sat, se afla in grija bunicului.

Citeste mai multe AICI

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii