Doar 26% dintre romani folosesc mobilul in tranzactii bancare   septembrie 16th, 2010

In ultimele sase luni, 26% dintre romani au folosit mobilul pentru a realiza cel putin o tranzactie bancara, iar 22% au cumparat bunuri si servicii on-line, potrivit KPMG.

Mai mult de 90% dintre romani sunt ingrijorati de securitate datelor si protectia datelor personale in mediul electronic, procentul fiind similar cu cel inregistrat in Coreea de Sud, Franta, Africa de Sud, Slovacia, scrie Mediafax.

Pe de alta parte, la nivel global, 43% dintre respondenti s-au declarat dispusi sa plateasca pentru accesul la continutul informational pe care-l acceseaza frecvent.

In Romania, 31% dintre respondenti s-au declarat dispusi sa plateasca, dar numai 10% ar plati accesul la continutul informational al intregului site. In acelasi timp, 21% ar plati numai pentru acces la zonele de interes personal din site.

Totodata, 45% dintre respondenti se declara in favoarea primirii de publicitate pe PC, dar numai 39% ar accepta publicitate pe telefonul mobil in schimbul unor preturi mai mici sau a unor servicii sau continut gratuit. (13:20)

G.D.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii