Rasfat cu produse traditionale si ecologice, la Academia de Stiinte Agricole din Capitala   septembrie 17th, 2010

Foto: ziare.com

Academia de Stiinte Agricole si Silvice „Gheorghe Ionescu-Sisesti” (ASAS) din Bucuresti va fi, de vineri pana duminica, gazda Targului national de produse traditionale, ecologice si naturale, obtinute in fermele si gospodariile taranesti, scrie Agerpres.ro.

Vizitatorii vor fi intampinati cu paine calda facuta chiar pe testul montat pe aleile parcului ASAS. Totodata, vor putea degusta mosmoane si dulceata de morcov, placinte „poale in brau”, cozonac, precum si alte placinte specifice zonei. Pe langa acestea, pastrama din piept de curcan, piept de rata, carnati din carne de curcan, mezeluri diverse din carne de pasare, dar si de porc, vor face deliciul plimbarii.

Bucataria Bucovinei este in centrul atentiei la aceasta edite a targului de la Agronomie. Aici veti avea parte de zacusca de pastai, de vinete, de ciuperci, de fasole boboloane, iuteala, salata de ceapa, zarzavat pentru iarna, dovlecei in ulei. La alte standuri veti gasi hribi in ulei, rascovi si galbiori marinati, vinetele in sos tomat. Nu vor lipsi compotul de coacaze, de merisoare, compotul de visine, dulceata de pere in sirop de menta sau dulceata de merisoare. Din oferta producatorilor nu lipseste nici branza. Sortimentele sunt variate, de la branza proaspata din lapte de capra, cat si din lapte de vaca sau de oaie.

Ingrediente suta la suta naturale

O noutate este sapunul fabricat exclusiv din ingrediente naturale: uleiuri vegetale de masline, palmier, cocos, floarea soarelui, samburi de struguri. „Acum pregatesc un produs nou, un ulei de masaj cu ingrediente suta la suta naturale, ulei presat la rece, produs care nu poate fi gasit in nici o compozitie existenta pe piata din Romania. Sunt in faza de testare pentru un deodorant din unt de cacao, nu stiu daca voi reusi cu acesta, dar uleiurile de masaj vor fi, cu siguranta, de cea mai buna calitate”, spune producatoarea.

De asemenea, din strugurii podgoriei Dealu-Mare, cea mai faimoasa zona pentru vinuri rosii din Romania, se va prepara must, pentru ca sambata si duminica, bucurestenii sa imbogateasca astfel gustul preparatelor din carne.

A.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii