REVISTA PRESEI LIFE: Forma inedita de protest la Politia de Frontiera: controale mai stricte   septembrie 17th, 2010

Din cauza "protestului", se vor forma cozi imense la trecerile de frontiera Foto: ziuacargo.ro

Ce afacere profitabila inseamna lipsa locurilor de parcare si ce modalitate au gasit politistii de a face greva sunt doar cateva dintre subiectele despre care putem citi, azi, in presa centrala.

Numai in Bucuresti sunt inregistrate aproximativ 1,3 milioane de masini pentru cele 430.000 de locuri de parcare amenajate. Ei bine, unii au vazut si partea plina a infrasctructurii defectuoase din Capitala. Si anume, un business care asigura profituri 10 milioane de euro intr-un an. Potrivit cotidianului Romania Libera, lipsa locurilor de parcare are in spate coruptia si un dezinteres total al administratiei locale.

Cele cinci firme care se ocupa de ridicatul si depozitatul masinilor au incasat, de la inceputul anului 2009 pana la inceputul acestei luni, cel putin 10 milioane de euro. Din acestea, nici un ban nu intra la bugetele locale, cu exceptia sectorului 1, unde societatea cedeaza 20% din incasari primariei. Calculele realizate de Romania Libera s-au bazat pe taxele minime de ridicare si transport. Nu a fost pusa la socoteala si taxa zilnica de depozitare a masinii, plecand de la premisa ca majoritatea soferilor si-au recuperat masina cat mai rapid cu putinta. Ridicatul de masini este cel mai profitabil in sectorul 6, unde firma Ilcor Auto a incasat aproape 3 milioane de euro: 1,82 milioane de euro in 2009, pe 14.573 de masini ridicate; 1,1 milioane de euro in 2010 pe 8.734 de masini ridicate. Cu toate acestea, primaria condusa de Cristian Poteras (PDL) ofera doar 40.000 de locuri de parcare cetatenilor, situandu-se abia pe locul 4 din acest punct de vedere, intre sectoarele Capitalei.

Dupa ce Inspectoratul General al Politiei Romane a anuntat ca grevele politistilor sunt ilegale, oamenii legii de la frontiera au gasit o modalitate inedita de protest: controale stricte la vama, anunta Evenimentul Zilei. Liderii sindicatelor din politie au anuntat deja forma de protest a Politiei de Frontiera dupa ce au fost anuntate primele disponibilizari.

„Politistii de frontiera au decis sa faca, cel mai probabil tot de luni, controale stricte nu doar pe granitele externe ale Romaniei cu Uniunea Europeana (frontiera cu Moldova, Ucraina si Serbia), ci si pe cele interne (granitele cu Ungaria si Bulgaria), de altfel, cele mai tranzitate. Mai-marii Ministerului Administratiei si Internelor ar trebui sa fie ingrijorati de aglomeratia care se va crea in punctele de trecere de pe aceste frontiere. Recurgand insa la aceasta forma de protest, nu vom putea fi sanctionati in niciun fel, pentru ca nu va putea spune nimeni ca incalcam legea si nu muncim”, au explicat surse din randul politistilor de frontiera. (M.S.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii