Timisoara: Peste 200 de persoane, inselate de o agentie de turism   septembrie 18th, 2010

Foto: renasterea.ro

Mai mult de 200 de persoane din trei judete din tara au fost inselate de o agentie de turism din Timisoara. Oamenii isi cer in instanta banii platiti pentru o vacanta in strainatate, scrie evz.ro.

Colibri, cea mai cunoscuta agentie de turism din Timisoara, care functioneaza de aproape 20 de ani, a intrat in insolventa ca urmare a datoriilor neachitate catre debitori. Pagubitii au fost primiti vineri la sediul agentiei Colibri, fiind intampinati de expertii unei firme de consultanta care se ocupa de lichidarea agentiei.

„Sunt peste 200 de persoane, din Timisoara, Hunedoara, Orsova si din alte localitati. Probabil ca se va aplica executarea silita, dar se pare ca nu prea au ce lua”, spune Ionut Dragulete, care a platit 1.450 de euro pentru un sejur in Grecia. Excursiile au costat intre 1.500 si 3.000 de euro (500-600 de euro de persoana). Cele mai multe vacante fusesera contractate pentru Grecia sau Turcia.

Primul caz a aparut pe 10 august, cand unui numar de 20 de persoane le-a fost anulata excursia in Antalya. Apoi, povestea s-a tot repetat. In august, reprezentantii agentiei de turism au promis ca vor returna banii sau vor oferi in schimb alte sejururi. Dar nu s-a intamplat nimic din toate acestea, din cauza ca firma nu mai avea lichiditati.

Pagubitii spun ca acum pot fi pusi in situatia de a se judeca si cu a doua firma, dupa ce Ministerul Dezvoltarii si Turismului a ridicat licenta Colibri si i-a indrumat pe oameni spre compania de asigurari Euroins. Cei de aici au spus ca nu pot returna banii intrucat agentia Colibri n-a platit ratele la timp, iar contractul dintre cele doua parti a fost suspendat. „Probabil ne vom judeca si cu Euroins”, spune Marcel Hardalau, pagubit.

Telefoanele agentiei Colibri sunt inchise. „Numarul format nu este alocat”, e raspunsul primit. „Nu mai putem lua legatura cu nimeni de la Colibri. Nu mai raspunde nimeni la numerele de telefon afisate. Am platit si nu am beneficiat de servicii, iar pentru acest lucru ne vom judeca”, a mai spus Dragulete.

A.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii