Doua propuneri pentru scriitorii de valoare aflati in impas   septembrie 19th, 2010

Dan  Mircea Cipariu, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania (USR) si presedintele sectiei de poezie al Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti, adreseaza conducerii Uniunii Scriitorilor din Romania doua propuneri pentru sprijinirea scriitorilor de valoare aflati in impas: infiintarea Burselor USR si a Fondului “Scriitori pentru Scriitori”. “A fi artist in Romania nu e numai o aventura de spirit, ci, mai cu seama, impinsi de politicile falimentare ale guvernantilor, a devenit tot mai mult o tehnica grava de supravietuire”, spune scriitorul intr-un articol postat pe site-ul Agentia de carte.

In opinia lui Cipariu bursele pentru scriitorii de valoare aflati in impas financiar, cate zece pe an, ar urma sa fie acordate scriitoriilor din USR care nu sunt pensionari, nu au indemnizatie de merit si nu au un venit lunar mai mare de 1200 lei. Timp de un an de zile, cei zece alesi prin vot de catre Consiliul USR vor primi o bursa lunara de 150 Euro, urmand ca la sfarsitul bursei sa predea manuscrisul finalizat al unei noi carti.

Fondul “Scriitori pentru Scriitori” va fi colectat din donatia de 5% din veniturile obtinute de scriitorii angajati de USR. Acesti bani pot sustine in viitor Bursele USR pentru scriitorii de valoare aflati in impas financiar.

Propunerile vor fi facute in cadrul Comitetul Director al Uniunii Scriitorilor din Romania si a Consiliul USR ce vor avea loc pe 23 si 24 septembrie.

D.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii