Regina Nefertiti a folosit lifting-ul cu mii de ani in urma   septembrie 20th, 2010

Foto: blog.astazi.ro

 

Dintotdeauna bustul reginei Neferititi a fost privit ca un exemplu al frumusetii perfecte, dar se pare ca regina nu arata atat de bine ca si statuia devenita celebra in intreaga lume. Bustul vechi de 3300 de ani, cu nasul acvilin si pometi bine conturati a starnit admiratia multor oameni, dar se pare ca totul e doar lucrarea unui “mester” priceput.

S-a descoperit recent ca sculptorul regal a netezit trasaturile si ridurile din jurul gurii si a modelat un nas diferit pentru a  reprezenta ”frumusetea de pe Nil” intr-o lumina mai buna, informeaza Daily Mail.

Istoricul Bettany Hughes face parte din echipa care a facut aceasta inedita descoperire, care e sustinuta si de alte cercetari ale oamenilor de stiinta germani, care au studiat bustul al carui nume inseamna ”frumoasa a sosit” .

Hughes si echipa ei au facut o scanare a bustului si au descoperit un al doilea model calcaros, ce are un nas incovoiat si riduri in jurul ochilor si a fost folosit drept sablon pentru bustul pe care il cunoaste toata lumea.

“Statuia e inca frumoasa, dar nu la fel de frumoasa ca si cea care a devenit celebra. Arata ca nasul ei era incovoiat si ca avea riduri. E portretul real al unei femei adevarate”, a spus istoricul.

“Vom merge la un mormant din Valea Regilor unde credem ca se afla sora lui Nefertiti, pentru a vedea daca cei din aceasta dinastie au aceleasi trasaturi” a adaugat Hughes.

D.G.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii