REVISTA PRESEI LIFE Incepe „toamna protestelor”: politistii nu mai dau amenzi, renunta la patrulare si blocheaza anchetele penale   septembrie 20th, 2010

Foto: ziare.com

Bugetarii au anuntat ample miscari de strada in perioada imediat urmatoare, asa ca din ziarele de astazi aflam ca politistii dau startul protestelor de toamna. Luni incepe operatiunea „Pulanele jos!”. Oamenii legii renunta la patrulare, la amenzi si blocheaza anchetele penale. Luni si marti, Blocul National Sindical si Cartel Afla vor organiza pichete in toata tara, urmand ca, miercuri, CNSLR Fratia sa organizeze, in centrul Capitalei, un miting la care sunt asteptati sa participe aproximativ 20.000 de oameni. Sindicalistii cer stoparea concedierilor si salariul minim mai mare.

Politia da startul operatiunii „Pulanele jos!”, titreaza Evenimentul Zilei. Desi nu vor participa la pichete si mitinguri, oamenii legii au decis sa nu-i mai amendeze pe soferii indisciplinati si pe cei care tulbura ordinea publica, sa renunte la patrule, sa nu mai puna in aplicare mandatele de arestare si de executare a pedepselor cu inchisoarea si sa nu mai faca audieri in dosarele penale aflate in lucru. Pe scurt, „munca putina, pe masura salarizarii”, spre bucuria infractorilor care nu vor mai fi „de ranjati” daca victimele nu vor apela numarul de urgenta 112″. „Sindicatele cer in strada falimentul statului”, scrie Romania Libera. Sindicalistii cer stoparea concedierilor si salariul minim mai mare. Specialistii spun insa ca prin cheltuieli mai mari decat posibilitatile, statul va mentine presiunea fiscala pe sistemul privat.

Sindicatele incearca iar sa for­teze o crestere a veniturilor de la un Guvern care n-are bani nici macar sa le mentina pe cele de acum, noteaza Romania Libera. Se repeta, practic, istoria de acum un an. Inainte de alegerile prezidentiale, sindicalistii protestatu pentru ca salariile sa nu ramana inghetate, ci sa creasca. Apoi, in iunie 2010, ei protestau pentru ca salariile sa nu scada ci sa ramana pe loc. Acum, sindicalistii cer iar mariri de salarii, desi o inghetare la nivelurile reduse este maximum a ce pot obtine.

„Politistii au pierdut respectul strazii”, scrie Adevarul. Cazurile de ultraj din ultimii doi ani semnaleaza o criza de autoritate a oamenilor legii. Numarul politistilor batuti de infractori a crescut alarmant. Demotivati, cu lefuri de mizerie, neantrenati si fara dotari, politistii nu se mai impun in fata infractorilor.

O,R,

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii