REVISTA PRESEI POLITICE: Ponta o acuza de infractiuni pe Anastase. Ea se distreaza   septembrie 20th, 2010

Foto: realitatea.net

Razboiul PSD-PDL, ajuns la faza amenintarilor cu actiuni in justitie impotriva presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, face obiectul a numeroase articole din presa de luni.

Jurnalul national consemneaza declaratiile liderului PSD Victor Ponta: “Roberta Anastase este un fel de Ali Baba, seful hotilor din PDL” pentru ca a numarat intr-un mod „fraudulos, banditesc” voturile la legea pensiilor. “In orice tara democratica, Roberta Anastase ar fi fost arestata, nu Vintu sau o asistenta de la Giulesti. Pentru Roberta Anastase 80 de voturi inseamna 170. (…) Este o infractiune evidenta si un atac impotriva democratiei romanesti”, a spus Ponta. Presedintele PSD a declarat ca formatiunea social-democrata va contesta Legea sistemului unitar de pensii publice la Curtea Constitutionala, dar va formula si o sesizare impotriva presedintelui Camerei Deputatilor, sesizare care ar putea fi inaintata nu doar Biroului Permanent al Camerei, ci si in justitie.

Gandul prezinta si pasii urmatori ai PSD, tot in viziunea lui Ponta, care si-a dat intalnire in strada, cu sindicatele, la momentul motiunii de cenzura. Victor Ponta a avertizat ca sunt multi cei care au lansat zvonuri ca PSD nu ar vrea ca motiunea de cenzura sa treaca, insa i-a indemnat pe cei din partid sa nu dea atentie acestui tip de discutii. „Va fi foarte greu sa ne batem cu un sistem care foloseste toate armele murdare ce nu sunt acceptate intr-o democratie. Eu nu vreau sa fim alternativa la PDL. Nu vreau, pentru ca ei au castigat alegerile prin frauda, prin cumparare de voturi, prin coruptie, prin mintirea oamenilor. (…) Nu vrem sa fim alternativa la asa ceva. Eu vreau sa cream noi un proiect pentru Romania si cred ca speranta oamenilor se indreapta spre noi. Nu doar sa schimbam Guvernul Boc-Basescu, ci si sa salvam Romania din prapastia in care ei au adus-o”, a spus Ponta.

Evenimentul zilei reda si el criticile liderului PSD la adresa presedintei Camerei Deputatilor, pe care Ponta o numeste “regele hotilor” din PDL. Seful social-democratilor a mai spus ca partidul sau va depune motiunea de cenzura la adresa Guvernului Boc la scurt timp dupa Congresul PSD programat pe 16 octombrie 2010.

Romania libera relateaza cum a reactionat Anastase la acuzatiile lansate de PSD. Aflata, duminica, la Sinaia, ea a afirmat, ca demersurile pentru suspendarea sa din functie sunt “distractive”. „In fiecare luna, cei de la PSD fac sporturi extreme, tot timpul fac aceste demersuri, pentru mine sunt distractive, ei stiu foarte bine ca le fac din ratiuni politice si nu fundamentate cu adevarat pe ceea ce inseamna Regulamentul Camerei Deputatilor si Statutul deputatilor. Nu am incalcat nimic. E greu sa faci un lucru atata timp cat nu ai un fundament”, a spus Anastase, citata de Romania libera. (Sorin Avram)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii