Cat trebuie sa economiseasca un roman pentru a trai decent la pensie   septembrie 22nd, 2010

presaonline.com

Romanii care se vor pensiona pana in 2051 trebuie sa economiseasca in medie, anual, 3.700 de euro pentru a-si mentine nivelul de trai similar celui dinainte de pensie, potrivit unui studiu realizat de Aviva si compania de consultanta Deloitte.

Practic, deficitul total al pensiilor in Romania ajunge la 40,2 miliarde de euro, echivalentul a peste o treime din PIB national. La nivelul Europei, deficitul anual al pensiilor se ridica la 1.900 miliarde de euro”, a declarat directorul general al Aviva Asigurari de Viata, Mihai Popescu, citat de Mediafax.

Potrivit rezultatelor analizei, deficitul de pensii ajunge la 68,8 miliarde de euro in Polonia, 25,3 miliarde de euro in Cehia si 9,5 miliarde de euro in Ungaria.

In medie, fiecare polonez ar trebuie sa economiseasca in medie, anual, suma de 3.400 de euro, respectiv 4.600 de euro fiecare salariat din Cehia. Cel mai bine stau angajatii din Ungaria, care ar trebuie sa economiseasca 1.900 de euro in fiecare an”, a mai spus seful Aviva Asigurari.

El a aratat ca, daca nu se iau masuri rapide si importante, cea mai mare parte din forta de munca din Romania se va confrunta cu un nivel de trai foarte redus la pensie. (12:41)

G.D.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii