Europa isi revine din criza, Romania se afunda   septembrie 22nd, 2010

foto: compania

In timp ce in majoritatea tarilor din Europa Centrala si de Est se vede o revenire moderata dupa criza, Romania are cea mai proasta perspectiva in acest an, dupa Grecia, considera analistii celei mai mari banci germane, Deutsche Bank.

Principalul motiv il constituie masurilor de austeritate fiscala introduse in luna iulie, scrie Ziarul Financiar. In plus, specialistii germani apreciaza ca amenintarea unei noi motiuni de cenzura in Parlament si recenta demitere a sase dintre cei 12 membri ai guvernului nu ajuta la cresterea increderii investitorilor. Mai mult decat atat, ei cred ca guvernul Boc ar putea sa pice in urma unei astfel motiuni, iar alegerile anticipate care ar urma ar mari gradul de instabilitate sociala si economica.

De teama impactului inflationist al majorarii TVA in iulie, BNR nu va reduce dobanda-cheie la lei pentru a stimula reluarea cresterii economice, asa ca viitorul nu suna prea bine pentru economia romaneasca. In acest context, Deutsche Bank a inrautatit estimarea pentru 2011 de la -0,5% la -1,5% din PIB, in timp ce pentru 2011 anticipeaza o crestere de 2,5%, fata de estimarea anterioara de 3,8%.

D. B.

13:18

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii