PNL va depune joi la CCR o contestatie la legea pensiilor, invocand inclusiv vicii de procedura   septembrie 22nd, 2010

Foto: radioomega.ro

Purtatorul de cuvant al PNL, deputatul Mihai Voicu, a anuntat miercuri ca grupul parlamentar al deputatilor PNL va ataca joi dimineata la Curtea Constitutionala Legea privind sistemul unitar de pensii, invocand, printre motivele contestatiei, si vicii de procedura. El a precizat ca au fost stranse deja 53 de semnaturi din partea parlamentarilor PNL si si-a exprimat speranta ca judecatorii CCR vor aproba contestatia liberalilor asupra unei legi care afecteaza milioane de romani, informeaza NewsIn.

„Maine dimineata grupul PNL de la Camera Deputatilor va depune la CCR contestatia pe Legea pensiilor, care se intemeiaza atat pe vicii de procedura, de la lipsa cvorumului si lipsa majoritatii calificate pentru aprobarea legii organice, nedepunerea raportului cu trei zile inainte de dezbatere, asa cum scrie in Regulament…Sunt de asemenea vicii de procedura legate de competenta Camerei decizionale – sunt articole din lege care ar fi trebuit aprobate de Senat sau de camerele reunite si ele au fost aprobate in mod neconstitutional de Camera Deputatilor. Exista de asemenea temeinice contestatii pe fond incepand cu afectarea drepturilor castigate, chestiune interzisa inclusiv in jurisprudenta CEDO, sunt chestiuni care tin de discriminare, si ma refer aici la varsta diferentiata de pensionare”, a explicat Voicu.

Dupa cum aminteste NewsIn, si PSD a anuntat, inca de saptamana trecuta, ca va contesta la Curtea Constitutionala Legea privind sistemul unitar de pensii.
(I. B.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii