Chipsuri din mere si alte retete inedite pe baza acestui fruct   septembrie 23rd, 2010

Foto: gradinamea.ro

 

Nimic nu e mai gustos si mai sanatos decat un mar, spun specialistii. Toamna e sezonul merelor rosii, asa ca ar trebui sa profitam cat mai mult de acest desert natural si sa-l consumam atat in stare naturala cat si ca ingredient principal in deserturi.

Daca v-ati saturat deja de clasica placinta cu mere, americanii de la Shine va propun cateva retete simple si gustoase.

Chipsuri din mere

Chipsurile nu trebuie neaparat sa contina grasimi si sa fie sarate. Iata o reteta delicioasa de chipsuri din mere, crocante si cu aroma de scortisoara.

Va sunt necesare doua mere mari, doua lingurite de zahar si o lingurita de scortisoara.

Taiati marul in felii subtiri, iar apoi coaceti-le la cuptor cam doua ore, pana devin crocante. Amestecati scortisoara si zaharul si adaugati-le peste mere. Lasati-le sa se raceasca, iar apoi puneti-le intr-un recipient si lasati-le sa se usuce timp de 3 zile.

Mere cu viermisori de jeleu 

Aceasta reteta ii va inveseli cu siguranta pe cei mici, deoarece arata foarte bine si este foarte gustoasa si sanatoasa.

Ingrediente: un mar, un viermisor din jeleu, o lingurita de unt, un pai mai gros (de plastic)

Impingeti paiul pe la jumatatea marului si asigurati-va ca iese pe partea cealalta, dupa care puteti sa il scoateti. Taiati o treime din partea de sus a marului. Fixati jeleul in locul lasat gol de pai, iar apoi adaugati untul pe deasupra. Puneti la loc partea de deasupra a marului si ati obtinut un mar decorat inedit, dar gustos.

Salata de mere

Aceasta salata e foarte satioasa si poate constitui pranzul dintr-o zi.

Ingrediente: spanac sau salata verde (dupa preferinte), nuci, doua mere taiate cubulete, branza (gorgonzola) si otet balsamic.

Sandvisuri cu sunca si mere la gratar

Aceste sandvisuri contin o combinatie inedita de sunca si mere si sunt absolut delicioase.

Ingrediente” unt, doua felii de paine, doua de branza, alte doua felii de sunca si doua de mar.

Sunca si merele le puteti pune pe gratar sau puteti sa le folositi crude si apoi sa introduceti sandvisurile in cuptor.

Pentru fotografii click AICI.

D.G.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii