Instabilitatea mediului de afaceri a atins un nou record: Firmele prefera sa tina banii in banca pe pierdere decat sa-i riste in investitii   septembrie 23rd, 2010

foto: bosquejo.deviantart.com

Desi criza de lichiditati persista, patronii si-au crescut cu 3% rezervele de bani din banci in luna august, semn ca-si amana planurile de investitii din cauza incertitudinii care persista in mediul de afaceri, considera analistii.

Cu toate ca dobanda oferita nu acopera inflatia si impozitele taie cu 16% castigurilor obtinute din dobanzile bancare, companiile au economisit mai multi lei in august decat in iulie. Economistii considera ca nu este un semnal pozitiv, firmele preferand sa-si tina banii in banca si sa piarda jocul impotriva inflatiei in lipsa proiectelor de investitii.

Economiile realizate de persoanele juridice in moneda nationala au urcat cu 3,1% fata de iulie, pana la 44,15 miliarde de lei, arata datele Bancii Nationale a Romaniei (BNR). Intr-o singura luna patronii au depus in banci peste 1,3 miliarde de euro, in timp ce depozitele populatiei s-au diminuat cu 0,2%, ajungand la 61,79 miliarde de lei.

Mai multe detalii in Gandul.info

D. B.

20:27

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii