Parchetul moldovean cere Parlamentului ridicarea imunitatii lui Voronin   septembrie 23rd, 2010

Foto: comunicatemedia.ro

Parchetul General al Republicii Moldova a solicitat, joi, ridicarea imunitatii parlamentare a fostului presedinte moldovean Vladimir Voronin.  Acesta este cercetat penal, din 18 septembrie, pentru neglijenta in serviciu din timpul protestelor post-electorale din 7 aprilie 2009, relateaza UNIMEDIA.

Comunistii sustin insa ca demersul Parchetului va esua intrucat Voronin beneficiaza de imunitate in calitate de membru al Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, noteaza Jurnal de Chisinau.

Presedintele legislativului de la Chisinau, Mihai Ghimpu, a citit la sedinta de joi a Parlamentului mesajul Procuraturii Generale in care se mentioneaza ca fostul sef de stat a incalcat articolul 329 din Codul Penal, referitor la neglijenta in serviciu, in perioada protestelor din 7 aprilie, care au provocat decesul unei persoane.

Parlamentul urmeaza sa se pronunte in aceasta chestiune cel mai probabil vineri, sustine Jurnal de Chisinau. Urmarirea penala care il vizeaza pe fostul lider comunist a inceput la 18 septembrie.

Voronin este acuzat ca, in calitate de comandant suprem, nu a asigurat ordinea publica, a permis devastarea sediilor Parlamentului si Presedintiei, maltratarea tinerilor, inclusiv uciderea lui Valeriu Boboc. (L.P.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii