Blocate pe plan intern, firmele romanesti se extind in tari unde criza incepe sa apuna   septembrie 24th, 2010

foto: compania

Firmele romanesti care au succes in tara, cauta acum, pe fondul scaderii drastice a cererii pe plan intern, sa se extinda in tari mult mai dezvoltate, unde iesirea din criza este tot mai evidenta.

Un astfel de exemplu este casa de moda Musette, care anunta deschiderea unui magazin in «cartierul modei » Manhattan, New York, informeaza revista Business Magazin. Reteta aplicata de companie in SUA suna astfel: doua surori romance, 50 de metri patrati, 250.000 de euro, zero taxa de franciza, pantofi si genti. Dupa o reteta similara, un doilea magazin, mai mare, este asteptat sa apara tot in New York, in toamna lui 2011.

Proprietara, Cristina Batlan, a luat decizia pe fondul maturizarii retelei de 12 magazine din Romania si pe fondul scaderii drastice a cererii pe plan intern in ultimii doi ani. Acum, Cristina Batlan detine patru magazine in strainatate: doua la Sofia (Bulgaria), unul in franciza la Ashdod (Israel) si altul tot in franciza la New York (Statele Unite), dar are si o prezenta regulata la targurile de moda si la alte evenimente de profil, unde „vanzarile pot fi destul de consistente”.

Aflati mai multe detalii AICI.

D. B.

14:29

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii