REVISTA PRESEI LIFE Indeletniciri de criza: Elevii bucuresteni vand manuale second-hand la 15 lei bucata. Numarul cererilor de debransare a crescut cu 800%   septembrie 24th, 2010

Manuale la jumatate de pret in Parcul Obor din Capitala (foto: andrian.ro)

Recent, presedintele Traian Basescu a anuntat ca ne vom imprumuta la Fondul Monetar International (FMI) si la anul, semn ca tara noastra va mai zace o vreme in chinurile crizei financiare. Cu salariile ciopartite, bugetarii isi striga de cateva zile nemultumirile in strada, astazi fiind randul politistilor si „mascatilor” de la fortele speciale. Mai nou, elevii bucuresteni isi vand manualele vechi pentru a-si cumpara unele noi, iar ca urmare a eliminarii subventiilor pentru gigacalorie, numarul cererilor de debransare a crescut cu 800%. Oare cine o mai duce bine in Romania?

<<„Mascatii” politiei, despartiti de gardul protestelor>>, titreaza Evenimentul Zilei. Si asta la nici o zi dupa ce trupele speciale – dotate cu scuturi, casti si bastoane -strangeau randurile in spatele jandarmilor care se imbranceau cu manifestantii din Piata Victoriei. „Acelasi politist – obisnuit cu cagula si cu interventiile speciale („bataia” este termenul prin care isi descrie simplu pregatirea) avea sa spuna: „Si ei, cei pregatiti sa intervina ca sa-i tina in frau pe manifestanti, sunt intr-o postura penibila. Au aceleasi probleme, iar noi vom incerca sa-i ajutam, sa revina si ei la lefurile normale, sa le fie respectate drepturile. Nu le vom face probleme”.

Si elevul are viata grea in Romania. Vinde manuale second-hand la 15 lei bucata. „Elevii de liceu din anii terminali pot cumpara manuale la pret redus, sambata si duminica, din Parcul Obor, acolo unde asa-numitul Parlament al Tinerilor din sectorul 2 organizeaza un „Targ de manuale”. Pe aleile parcului din fata primariei vor fi amenajate 20 de standuri special pentru acest eveniment. Numai elevii de clasele a XI-a si a-XII-a din cele 22 de licee din sector vor putea sa vanda manuale, insa cartile sunt destinate oricarui licean din Capitala. „Manualele sunt gratuite numai in primii doi ani de liceu. Din clasa a XI-a elevii trebuie sa si le cumpere. Iar preturile pentru un manual de limba romana, matematica si istorie sunt de cel putin 30 de lei in parte. La targul nostru, acestea se vor vinde cam la jumatate, negociabil”, spune primarul Parlamentului Tinerilor, Alexandra Dobre, eleva in clasa a XII-a, transmite Romania Libera.

Si cum ne asteapta o iarna grea, cu subventiile pentru caldura eliminate, multi bucuresteni au ales sa se debraseze de la retea. „Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET) Bucuresti a ajuns la nivelul minim de clienti, din cauza cererilor de deconectare de la retea. Potrivit directorului Regiei, Mihai Becheanu, numarul cererilor de debransare a crescut cu 800%. Datoriile RADET Bucuresti fata de furnizorii de energie termica, in valoare de 700 de milioane de lei, va fi achitata in trei ani, potrivit conducerii Regiei. Livrarea de energie termica in Capitala ar trebui sa inceapa din 15 octombrie”, noteaza Puterea.

O.R.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii