Basescu renunta la politistii care insotesc coloana prezidentiala   septembrie 25th, 2010

Foto: info-ziare.ro

Presedintele Traian Basescu a renuntat, incepand de vineri, la serviciile politistilor care insotesc coloana prezidentiala. Decizia a fost luata dupa ce mai multi angajati ai Ministerului de Interne au participat  vineri, la protestul neautorizat din fata Palatului Cotroceni, potrivit Antena3.  Informatia a fost confirmata de purtatorul de cuvant al presedintiei, Valeriu Turcan.

Cincii mii de politisti au participat vineri la actiunea de protest organizata in fata Guvernului, nemultumiti de reducerile salariale. Dupa cateva ore, protestul s-a mutat in fata Palatului Cotroceni, unde oamenii legii si-au strigat nemultumirile.

Tot in cadrul manifestatiei de ieri, politistii si-au scos sepcile si le-au aruncat in curtea Palatului Cotroceni, iar cativa dintre acestia au aruncat cu sticle de plastic si lumanari in poarta sediului presedintiei.

 Unii dintre protestari au purtat catuse la maini in semn de protest, scandand „Du-te Basescu, dupa Ceausescu!”, aminteste RealitateaTv.

La randul sau, ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a declarat sambata la RealitateaTv ca politistii care au venit cu arme la protest, vor plati, desi el a spus ca  nu a fost impotriva protestului. Blaga a precizat ca este vorba despre cinci persoane care au purtat arme in timpul mitingului de vineri, dar si  de liderii sindicali care i-au incitat pe manifestanti sa mearga la Palatul Cotroceni, desi nu aveau autorizatie.  (A.S.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Un comentariu

septembrie 26th, 2010 at 11:03
Sorin ROSCA STANESCU » Blog Archive » Si Emil Boc a renutat la serviciile politiei pentru coloana oficiala spune:

[…] Traian Basescu a renuntat, incepand de vineri, la serviciile politistilor care insotesc coloana prezidentiala. Decizia a fost luata dupa ce mai multi angajati ai […]