REVISTA PRESEI LIFE Presedintele a refuzat baia de politieni: „Basescu la puscarie! Basescu la puscarie!”, au strigat oamenii legii   septembrie 25th, 2010

"Iesi afara, javra ordinara", a fost cea mai des folosita scandare a politistilor (foto: gandul.ro)

Daca pana acum presedintele Traian Basescu era marele adept al bailor de multime, vineri politistii l-au asteptat in zadar in mijlocul lor. Nici nu e de mirare. Potrivit Gandul, „Iesi afara, javra ordinara”, a fost cea mai des folosita scandare a oamenilor legii din sindicatul Cartel Alfa care au protestat in fata Palatului Cotroceni, urmata de , dupa cum spune Jurnalul National, „Basescu, la puscarie! Basescu la puscarie”!. E clar ca la auzul unor asemenea lozinci, nimeni nu ar accepta o plimbare printre mii de oameni nemultumiti de masurile de austeritate impuse de guvernanti. Oricum ar fi, se pare ca oamenii legii au reusit sa organizeze unul dintre cel mai reusite mitinguri de pana acum. Floraresele au aplaudat, la fel si cei iesiti la balcoane. Sa nu mai vorbim de oamenii care li s-au alaturat in timpul manifestatiilor. Doar liderii sindicali s-au ales cu amenzi, iar ministrul de Interne, Vasile Blaga, ameninta ca organizatorii mitingului vor raspunde in fata legii. Si asta pentru ca protestul de la Palatul Cotroceni a fost neautorizat.

„Inalti, scunzi, cu burta sau mai slabuti – fiecare dupa cum supravietuieste in vremurile astea de restriste – peste 6000 de politisti din intreaga tara au facut unul dintre cel mai reusite mitinguri de pana acum. S-au miscat si s-au mobilizat bine… Au trecut peste amenintarile care le-au fost servite si si-au cerut cu stoicism drepturile. Cu antrenament „de teren” oamenii legii din intreaga tara au plecat dinspre Piata Victoriei, acolo unde au ajuns la primele ore ale diminetii, spre Palatul Cotroceni pentru a-l „sanctiona” pe insusi Presedintele Basescu. „Haideti fratilor, sa-l scoatem afara pe Basescu. Sa-i spunem si lui cat de bine traim noi!”, noteaza Jurnalul National. Chiar daca n-au reusit sa-l scoata pe presedinte din barlog, politistii i-au urat acestuia sa se duca dupa Ceausescu. Mai mult decat atat, „Iesi afara, javra ordinara”, a fost cea mai des folosita scandare a politistilor din sindicatul Cartel Alfa. „Mitingul, programat pentru ora 12:00 in Piata Victoriei, s-a transformat intr-un mars spontan, conform sindicalistilor, catre Palatul Cotroceni. Cei 6.000 de protestatari care s-au strans in Piata Victoriei s-au intors cu spatele la cladirea Guvernului, dupa care au solicitat presedintelui Basescu sa vina sa discute cu ei”, scrie Gandul. Din Adevarul aflam ca „Jandarmeria Romana a anuntat ca liderii de sindicat ai politistilor vor fi amendati conform reglementarilor in vigoare. Potrivit Legii 60/ 1991 privind desfasurarea adunarilor publice, responsabilii care au organizat mitingul risca amenzi intre 1.000 si 10.000 de lei. Sanctiunea este stipulata la articolul 26 al actului normativ: nerespectarea orelor de desfasurare, a traseului de deplasare si perimetrului destinat adunarii publice”. Cum s-a incheiat protestul politistilor, aflam din Evenimentul Zilei. „Scandarile politistilor au oprit in loc curiosii pe trotuare si au scos lumea la balcoane. „Du-te Basescu, dupa Ceausescu”, vuieste Bulevardul Eroilor. Floraresele aplauda. Vreo 20 de politisti hotarasc sa le tina hangul – „112, haideti cu noi”. „Liderii de sindicat intra in curtea palatului prezidential si se intorc dupa un ceas. „Am vorbit cu un consilier prezidential si a zis ca va transmite doleantele noastre, dar noi nu plecam de aici”, spune un reprezentant al sindicatului politistilor. In acest timp, cativa s-au dat la umbra statuii din intersectie si isi fac poze unul altuia, cococati pe monument. Altii s-au risipit la o terasa din apropiere si au preferat sa protesteze la masa, cu o bere rece in fata. Politistii au hotarat sa se intoarca pe 7 octombrie”.

O.R.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii