Vinuri care desavarsesc friptura de porc   septembrie 25th, 2010

Foto: totcedoresti.ro

 

Majoritatea romanilor adora carnea bine prajita de porc, iar un pahar de vin adauga si mai multa savoare preparatelor culinare. Vinul alb pare alegerea naturala pentru friptura de porc, dar exista si exceptii de la aceasta regula.

Multi se intreaba ce tip de vin “merge” cu carnea crocanta de porc. Vinul alb e o alegere potrivita pentru carnea mai slaba deoarece ii ofera mai multa suculenta, iar daca mai serviti si o garnitura de cartofi la cuptor, atunci totul va fi delicios, informeaza The Guardian.

O bautura potrivita pentru un pranz copios cu friptura ar fi un vin cu aroma fructata cum este Tesco Finest Fiano din Italia, care are gust de portocala amara si alune de padure.

Vinul rosu merge si el foarte bine cu carnea de porc, mai ales daca esti un fan al carnii mai uscate. Vinul mai vechi este perfect, desi costa mai mult. Cateva  sortimente recomandate de jurnalistii britanici ar fi Tesco Finest Viña Mara Rioja Reserva din 2005 sau Viña Muriel Rioja Gran Reserva din 1982, care e un vin pentru femei, cu parfum floral.

Alt vin spaniol la fel de bun este Campillo Rioja Gran Reserva din 1995, foarte fin si putin intepator.

D.G.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii