Mihai Ghimpu, reales presedinte al Partidului Liberal   septembrie 26th, 2010

Foto: basarabia91.net

Presedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a fost reinvestit in functia de sef al Partidului Liberal pentru un nou mandat de patru ani, relateaza NewsIn. El a fost reales prin votul celor peste 2000 de delegati participanti la cel de-al treilea congres al PL, unde a fost adoptat si programul partidului al carui obiectiv este aderarea la NATO.

Mihai Ghimpu a multumit delegatilor pentru incredere: „Sunt mai multe persoane pregatite, capabile sa devina presedinte al partidului. Am discutat acest subiect la partid si decizia colegilor a fost ca sunt cel mai tanar. Nu este o decizie usoara pentru mine. Ne revine o mare responsabilitate. Suntem cei in care oamenii au incredere ca la putere pot fi si cei incoruptibili. Dumnezeu sa ne ajute sa ducem la bun sfarsit schimbarea. Multumesc pentru incredere”.

Congresul a adoptat si programul partidului, ale carui obiective generale sunt aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeana si la NATO. PL se declara un partid de dreapta, „ancorat doctrinar in familia liberalismului european” si pledeaza pentru „eliminarea tuturor consecintelor nefaste ale regimului comunist, inclusiv doctrina, ideologia si simbolistica totalitara”.

La sefia partidului a candidat si primarul capitalei moldovene, Dorin Chirtoaca, nepotul presedintelui liberal, insa acesta si-a retras ulterior candidatura in favoarea actualului presedinte PL spunand: „Da, am pus si eu umarul. Dar cea mai mare povara a dus-o Mihai Ghimpu. Ideile domniei sale (…) au inceput sa prinda contur. Sa-l reconfirmam in functia de presedinte al Partidului Liberal pe Mihai Ghimpu!”. Liderul PL l-a laudat pe Dorin Chirtoaca, exprimandu-si convingerea ca acesta va castiga din nou Primaria Capitalei. „Drapelul PL si la algerile locale din 2007, si la parlamentarele din 2009 a fost si ramane Dorin Chirtoaca. In afara de alegerile in toata tara din 2011, vom castiga din nou functia de primar general. Mirosul din oras a disparut si putem gandi liber”, a spus Ghimpu.

Potrivit Stirea Zilei citata de Newsin, la congresul liberalilor moldoveni au fost prezenti si invitati din Romania, printre care vicepresedintele Partidului Democrat Liberal, Gheorghe Flutur, europarlamentarii Monica Macovei si Cristian Busoi, senatorii PDL Viorel Badea, Mihaela Popa, Dumitru Oprea, secretarul de stat Eugen Tomac, viceprimarul de Iasi, primarul de Bacau, vicepresedintele Partidului National Liberal din Romania si altii. (I. B.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii